Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
11:53 - 1401/09/26

جام‌ جهانی ۲۰۲۲ قطر؛

رونمایی از ورزش محبوب کارگران مهاجر در قطر؛ ال‌کلاسیکوی کریکت در دوحه!

محبوبیت بالای ورزش کریکت در هند و پاکستان سبب شده تا مهاجران این ۲ کشور در قطر، زمین‌های خاکی را تبدیل به محلی انجام این ورزش در اوقات فراغت خود کنند.

رونمایی از ورزش محبوب کارگران مهاجر در قطر؛ ال‌کلاسیکوی کریکت در دوحه!

سعید احمدیان/ خبرگزاری ایرنا- دوحه-وقتی پای صحبت خیلی از فوتبالیست‌های بزرگ ایران می‌نشیند، کمتر کسی از بین آنها هست که خاطره‌ای بازی در زمین‌های خاکی نداشته باشد و خیلی‌هایشان، کارشان را از همین زمین‌ها شروع کرده‌اند و نام زمین خاکی با فوتبال در کشورمان گره خورده است؛ البته چنین اتفاقی را در خیلی از کشورهای دنیا به خصوص جاهایی که فوتبال خیزتر است هم می‌توان دید.

برخلاف ایران و خیلی از کشورها اما در قطر ،کاربری ورزشی برخی زمین‌های خاکی تفاوت دارد و خبری از پا به توپ شدن قطری‌ها نیست. در این بین مهاجران افغانستانی و پاکستانی حاضر در قطر، زمین‌های خاکی را تبدیل به زمینِ بازی کریکت کرده‌اند، رشته‌ای که در این دو کشور محبوبیت بالایی دارد و مردم‌شان علاقه خاصی به این ورزش دارند.

سه چهارم جمعیت قطر را مهاجرانی از کشورهای مختلف تشکیل می‌دهند و بخشی از آنها که در فرصت فراغت و استراحت، ورزش را انتخاب می‌کنند، مانند مهاجران هندی، پاکستانی و افغانستانی که بهترین تفریح‌شان بازی کریکت در زمین‌های خاکی است.

رونمایی از ورزش محبوب کارگران مهاجر در قطر؛ ال‌کلاسیکوی کریکت در دوحه!

مانند مهاجران کارگر این سه کشور که در محله منصوره دوحه زندگی می‌کنند، مهاجرانی که در یک زمین خاکی بزرگ در ساعت‌های تعطیلی و بیکاری با کمترین امکاناتی که دارند، کریکت بازی می‌کنند. علاقمندی آنها به کشورشان بر می‌گردد؛ کریکت در هند و پاکستان محبوب‌ترین ورزش است و با کوچکترین امکانات هم قابل برگزاری است. به خصوص که با درآمدهای فوق‌العاده این قشر، آنها توانایی انجام ورزش گرانتر را ندارند.

ورزش ارزان و در دسترس

کریکت ورزشی است که می‌توان آن را با انواع وسایل بازی کرد، رشته‌ای که با یک چوب و توپ کوچک هم امکانات برگزاری‌اش فراهم است، بعد از هر بازی نیازی به خرید مجدد تمامی تجهیزات ندارید، در صورت نداشتن ایراد می‌توان چندین ماه یا حتی یک سال از آنها استفاده کرد. و با این حال، اگر پول کافی برای خرید ویکت نداشتید، می‌توانید آن را با آجر، کُنده‌های چوبی یا حتی با یک علامت گچی که بیشتر در کریکت خیابانی استفاده می‌شود، جایگزین کنید.

این در حالی است که ورزش‌های دیگر، مانند هاکی، اسکواش، تنیس، بسکتبال، بدمینتون و غیره به تجهیزات گران قیمت، زمین‌های مشخص یا یک میدان نیاز دارند و نیازهای ورزشی افراد زیادی را در هر زمان برآورده نمی‌کنند.

رقابت هند و پاکستان به دوحه رسید

هندی‌ها، پاکستانی‌ها و افغانستانی‌ها، بیشترین گروهی هستند که برای بازی کردن کریکت که ورزش محبوبشان است، حتی در صورت اقامت و کار در یک کشور خارجی مانند قطر هم سعی می‌کنند که بازی کردن کریکت یادشان نرود و پای ثابت برنامه تعطیلات برای مهاجران سه کشور مورد نظر است.

به خصوص که رقابت کریکت تیم‌های ملی هند و پاکستان، یکی از بزرگترین مسابقات ورزشی جهان است و در میان پربیننده‌ترین بازی‌های ورزشی قرار دارد و اغلب به عنوان ال‌کلاسیکو کریکت نامیده می‌شود.

کریکت در اواسط قرن نوزدهم در پاکستان شروع شد، زمانی که توسط بریتانیایی‌ها در شبه قاره قبل از جدایی از هند معرفی شد.

رونمایی از ورزش محبوب کارگران مهاجر در قطر؛ ال‌کلاسیکوی کریکت در دوحه!

کریکت تحسین برانگیزترین ورزش در پاکستان است و هیچ ورزش دیگری نمی‌تواند با اشتیاق مردم نسبت به این بازی برابری کند. می‌توانید بازی کریکت را در همه جا ببینید، از تاپ‌بال، هاردبال حرفه‌ای، کریکت خیابانی یا حتی در میدان‌های بازی، چیزی که ثابت می‌کند عشق پایدار مردم پاکستان به این ورزش است.

لینک گزارش در خبرگزاری ایرنا