Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
11:11 - 1398/07/02

نگاهی به وضعیت استقلال پس از شکست در دربی

آبی‌ها در محاصره مثلث بحران

نگاهی به وضعیت استقلال که با شکست در دربی بحرانی‌تر شده است، نشان می‌دهد نقش بازیکنان ناکارآمد، مدیران بی‌مسئولیت و یک مربی عصبانی در نتایج ضعیف این تیم به عنوان سه ضلع مثلث بحرانی این باشگاه انکار نشدنی است.

آبی‌ها در محاصره مثلث بحران

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- بحران استقلال تمامی ندارد و فصل جدید را آبی‌ها مانند سال‌های گذشته به بدترین شکل ممکن آغاز کرده‌اند. آن‌ها هم دربی زودهنگام را واگذار کرده‌اند و هم در چهار هفته گذشته از لیگ برتر هوادارانشان را در حسرت پیروزی نگه داشته‌اند. کارنامه‌ای ناامید‌کننده که نشستن یک مربی مطرح ایتالیایی روی نیمکت هم دوای دردشان نبوده تا آن‌ها در پایان هفته چهارم لیگ با دو مساوی و دو باخت و بدون حتی یک پیروزی در رده پانزدهم جدول قرار بگیرند، در رده یکی مانده به آخر و دوم از آخر جدول، آن‌هم تنها با ۲ امتیاز. این در شرایطی است که رقیب سنتی‌شان پرسپولیس دقیقاً شرایطی عکس آبی‌ها را دارد تا استقلالی‌ها با حرص بیشتری فصل نوزدهم را پیگیری کنند.

قرمز‌ها با ۹ امتیاز و تنها به خاطر تفاضل گل کمتر در رده دوم جدول قرار دارند و مانند سه فصل گذشته همچنان یکی از مدعیان جدی قهرمانی هستند. آبی‌ها، اما مانند چند فصل اخیر با شرایطی که تا امروز داشته‌اند نه تنها در حد مدعی نشان نداده‌اند، بلکه در صورت ادامه این نتایج باید برای سقوط نکردن بجنگند، آن‌هم تیمی که مدیرانش با قرارداد‌های گران‌قیمت بازیکنانش و مربی خارجی چندصد هزار دلاری تیم را برای قهرمانی بسته بودند. با این حال حداقل تا پایان هفته چهارم نه تنها خبری از مدعی بودن نیست، بلکه بحران آبی‌ها نیز به اوج خود رسیده است. تیمی که مشکلاتش یکی، دو تا نیست و از روی نیمکت گرفته تا داخل زمین و بخش مدیریتی با چالش‌های زیادی روبه‌روست که بازگشت آن‌ها را به جمع مدعیان با سختی‌های فراوانی همراه کرده است.

تغییرات زیاد و بازیکنان سطح پایین

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های استقلال در لیگ نوزدهم تغییرات زیاد در این تیم است. جدایی ۱۶ بازیکن که هر کدام به دلایل مختلف در فصل جدید لباس آبی نمی‌پوشند، سبب شده استقلالی‌ها با یک تیم متحول شده، پوست انداخته و متفاوت از فصل پیش، فصل جدید را آغاز کنند. چنین تغییرات گسترده‌ای که ترکیب استقلال را نسبت به فصل جدید با تغییرات زیادی روبه‌رو کرده، سبب شده آبی‌ها برای هماهنگی احتیاج به زمان داشته باشند و با توجه به بازیکنان جدید زیادی که به ترکیب تیم اضافه شده‌اند در هفته‌های اول لیگ نشانی از یک تیم هماهنگ نداشته باشند. مسئله‌ای که سبب شده استراماچونی کار سختی برای ساختن یک تیم تازه داشته باشد، تیمی که بیشتر بازیکنانش به تازگی لباس آبی را پوشیده‌اند و زمان زیادی نیست که کنار هم بازی می‌کنند.

البته باید به عملکرد نه‌چندان خوب استقلال در فصل نقل و انتقالات هم اشاره کرد. عملکردی که در شرایط امروز استقلال مؤثر بوده و بازیکنان تازه‌وارد نتوانسته‌اند در حد بازیکنان جدا شده نشان دهند و کیفیت فنی پایین‌تری نسبت به بازیکنان سابق استقلال دارند. این تفاوت سطح، افت فنی استقلال را هم رقم زده است، به طوری که حتی اگر بهترین مربی هم روی نیمکت استقلال قرار بگیرد، تنها به معجزه نیاز دارد تا بتواند به عنوان نمونه بازیکن پرفراز و نشیبی مانند علی کریمی که با رقم سه و نیم میلیارد، قراردادش را با استقلال تمدید کرده است، بازیکنی بسازد که عملکردی در حد هافبک دفاعی‌ای مانند امید ابراهیمی که جای خالی‌اش در میانه زمین استقلال احساس می‌شود، داشته باشد.

هرچند از بی‌تفاوتی و بی‌انگیزگی بازیکنان فعلی استقلال هم نمی‌توان گذشت. بازیکنانی که برای پیروزی خودشان را به آب و آتش نمی‌زنند و آن انگیزه لازم را برای جنگندگی و درخشش ندارند. چنین نمایشی از سوی برخی بازیکنان تازه‌وارد استقلال سبب شده سیاوش یزدانی، مدافع جنجالی فصل گذشته سپاهان و فعلی استقلال اعتراف کند که او و دیگر بازیکنان این تیم لیاقت پوشیدن پیراهن استقلال را ندارند!

مربی عصبانی، مدیران ناکارآمد

البته همه مشکلات استقلال به داخل زمین مربوط نمی‌شود و شاید سهم عمده‌ای از بحرانی که این روز‌ها استقلال گرفتار آن شده را باید از چشم مدیران این تیم دید. مدیرانی که تیم را با هزینه‌های گزاف و گران راهی لیگ نوزدهم کرده‌اند، اما این تیم نتوانسته با وجود قرارداد‌های سنگین و چند میلیاردی اکثر بازیکنانش، انتظارات را برآورده کند. درگیری‌های مدیریتی و نفوذ دلال‌ها در تصمیم‌گیری‌های باشگاه از دیگر مواردی است که اجازه نداده آبی‌ها روی آرامش را ببینند. اعمال نفوذی که در غیاب سیستم نظارتی وزارت ورزش و همچنین دستگاه‌های نظارتی، تنها به حیف و میل بیت‌المال و قرارداد با بازیکنانی منجر شده است که نه به دلیل شایستگی، بلکه به واسطه دلال‌ها به استقلال رسیده‌اند. همچنین اختلاف مدیریتی در هیئت مدیره که این روز‌ها علنی شده، در کنار مدیرعاملی که تنها راه تکذیب کردن را بلد است، امروز استقلال را به جایی رسانده که در رده یکی مانده به آخر جدول قرار می‌گیرد.

شعار هواداران استقلال که در پایان دربی به جای شعار علیه استراماچونی، خواهان برکنار مدیران استقلال شده‌اند، بیانگر این است که سکو‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که ناکامی امروز قبل از هر چیزی ریشه مدیریتی دارد.البته از جنجال‌های نیمکت استقلال هم نمی‌توان گذشت، هرچند برای ارزیابی کارنامه استراماچونی زود است، اما حاشیه‌ها و جنجال این مربی ایتالیایی که به گفته کارشناسان عصبانیتش را به بازیکنان هم منتقل می‌کند از دیگر مواردی است که در نتایج امروز استقلال تأثیرگذار بوده است. مربی ایتالیایی باید به این نتیجه برسد که با حاشیه و جار و جنجال کار تیمش جلو نمی‌رود و او باید به عنوان سرمربی قبل از هر چیز آرامش را به تیمش منتقل کند تا در یک فضای بدون حاشیه، تأثیرگذاری برنامه‌های تاکتیکی‌اش در جریان بازی‌های استقلال دیده شود.

لینک پی دی اف گزارش