سعید احمدیان/ روزنامه جوان- روزگار کرونا برای فوتبال باشگاهی کشورمان هم اجبارهای خاص خودش را دارد، اجبارهایی که تا دو، سه ماه پیش کمتر کسی در خیالش هم آن را تصور میکرد. حالا، اما با شیوع ویروس کرونا نزدیک به دو ماه است که لیگ برتر فوتبال تعطیل شده و از جمعه هشتم اسفندماه که سوت پایان بازی پارس جنوبی جم و تراکتور زده شد، استادیومهای فوتبال کشورمان مانند بیشتر دنیا سوت و کور شده است. خانهنشینی کرونایی سبب نشده مربیان لیگ برتری دست روی دست بگذارند، چراکه میدانند دیر یا زود باید تیمشان را با شروع دوباره لیگ به زمین بفرستند و هر کدام به طریقی آمادگی بازیکنانشان را زیر نظر دارند و چک میکنند تا خانهنشینی، تیم را حداقل از آمادگی جسمانی دور نکند. همین است که امروز بازیکنان و مربیان پای ثابت تمرینات آنلاین هستند تا در شروع دوباره لیگ برتر از تیمهای دیگر عقب نمانند و کیلوهای اضافی بازیکنان دغدغهشان نباشد.
از مونیخ تا قائمشهر
نساجی یکی از باشگاههای لیگ برتری است که برای تمرینات آنلاین از روش بایرنمونیخ استفاده میکند و به نظر میرسد محمود فکری که جانشین رضا مهاجری شده است، برنامههای زیادی برای تیمش در ۹ بازی باقی مانده لیگ دارد. سایت باشگاه نساجی درباره این تمرینات نوشته است، بازیکنان و اعضای کادر فنی نساجی مازندران با استفاده از برنامه سایبری به صورت وبینار هر روز رأس ساعتی مشخص همزمان تمرینات خود را شروع کرده و زیر نظر کادر فنی به مدت ۹۰ دقیقه پیگیری میکنند. این متد تمرینی که برگرفته از باشگاه بایرنمونیخ است در این روزهای کرونایی توسط اعضای کادر فنی باشگاه نساجی در حال پیگیری است و آنها برنامههای خود را برای آماده نگه داشتن بازیکنان خود با این متد جدید دنبال میکنند.
وحید فاضلی، دستیار محمود فکری در این رابطه توضیح بیشتری داده است: «متأسفانه این روزها همه کشورها درگیر این ویروس مهلک شدهاند و باشگاههای فوتبال نیز از این قاعده مستثنا نیستند. ما مطالعاتی انجام دادیم و بررسی کردیم تا در این وضعیت تعطیلی اجباری تمرینات تیمها، بدن بچهها را آماده نگه داریم و در این میان برنامه باشگاه بایرنمونیخ به نظر کاملتر آمد. البته بایرنمونیخ از اپلیکیشنی استفاده میکند که بهرهگیری از آن در کشورمان با دشواریهایی همراه بود، اما بالاخره به زحمت توانستیم برنامه مشابهی طراحی کنیم و این تمرینات با مشارکت و همراهی بازیکنان بهخوبی در حال انجام است و امیدوارم که مفید باشد.»
برنامه سری سپاهانیها
سپاهان هم برای اینکه از کورس قهرمانی عقب نماند از دیگر تیمهایی است که با برنامه تمرینی آنلاین خاصی که توسط باشگاه تهیه شده، بازیکنانش تمریناتشان را در خانه پیگیری میکنند. باشگاه سپاهان در ابتدای فصل نوزدهم طبق صلاحدید امیر قلعهنویی، سرمربی تیم خود دستگاههایی خریداری کرده است که کادر فنی بتواند از طریق مانیتورینگ و کنترل از راه دور شاخصها و اصلاح تمرینات بازیکنان را مورد ارزیابی قرار دهد. همچنین بازیکنان سپاهان طبق برنامه مدون و شیوه تمرینی روز دنیا در خانه تمرین میکنند و تمرینات آنها از سوی کادر فنی تیم نیز رصد میشود تا میزان آمادهسازیشان مشخص شود.
البته مربیان این تیم میگویند نمیخواهند راز تمریناتشان را افشا کنند تا مبادا از سوی بقیه تیمها کپی شود. همین مخفیکاری است که سبب میشود سعید الهویی، مربی سپاهان در گفتوگویی که با خبرگزاری میزان داشته درباره چگونگی تمرینات سپاهان در ایام کرونا به توضیحات کلی بسنده کند: «طرز استفاده از این تجهیزات جزو همان رازهایی است که نمیخواهم بیشتر درباره آن صحبت کنم. با این روش و تجهیزات، ما بازیکنان را به صورت آفلاین و آنلاین رصد میکنیم و قلعهنویی هم همه چیز را مدیریت میکند.»
آبیها از جیپیاس دل نمیکنند
استقلالیها هم که از زمان علیرضا منصوریان علاقه ویژهای به استفاده از جیپیاس در تمرینات پیدا کردهاند، این روزها با آمدن فرهاد مجیدی نیز از جیپیاس غافل نشدهاند، به طوری که در ایام کرونایی و خانهنشینی هم برای تمرین آنلاین، سرمربی استقلال از این وسیله برای تست آمادگی شاگردانش استفاده میکند. اول هفته با جدی شدن تمرینات از راه دور استقلال، دستگاه جیپیاس به خانه بازیکنان ارسال شده است و مجیدی که از دوبی شاگردانش را کنترل میکند از آنها خواسته هر روز میزان دوندگی مشخصی داشته باشند تا اطلاعات بدنی بازیکنان از طریق آن استخراج و با آغاز تمرینات در چند روز نخست، برنامههای اختصاصی برای بازیکنان بر حسب آمادگی بدنیشان تدارک دیده شود.
تمرین آنلاین نارنجیها
یکی دیگر از تیمهایی که تمرینات جالب توجهی در روزهای کرونایی دارد، سایپاست. طبق برنامه سرمربی سایپا برای حفظ آمادگی، بازیکنان همگی با تماس تصویری زیر نظر ابراهیم صادقی و دیگر اعضای کادر فنی در خانه مشغول تمرین هستند و کادر فنی، تمرینی ۷۵ الی ۹۰ دقیقهای برای آنها در نظر گرفته و تمام حرکات بازیکنان را از طریق وسایل ارتباطجمعی به صورت آنلاین مورد بررسی قرار میدهد. صادقی در این باره میگوید: «به صورت آنلاین و در خانه هر سه، چهار بازیکن با یک مربی تمرینات خود را دنبال میکنند تا بتوانیم ۳۰، ۴۰ درصد آماده بمانیم.»