Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
01:36 - 1399/02/14

برش‌هایی از نشست خبری علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی

حضور هیچ کشتی‌گیری در المپیک تضمین شده نیست

علیرضا دبیر با اشاره به برنامه فدراسیون کشتی برای برگزاری انتخابی تیم ملی گفت حتی کشتی‌گیری مانند حسن یزدانی هم باید با عبور از انتخابی دوبنده تیم ملی را بپوشد و هیچ کشتی‌گیری از الان نمی‌تواند خودش را المپیکی بداند.

حضور هیچ کشتی‌گیری در المپیک تضمین شده نیست

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- علیرضا دبیر ۱۰ ماه پس از انتخاب به عنوان رئیس فدراسیون کشتی، دیروز در خانه کشتی شهید ابراهیم هادی میزبان خبرنگاران بود. اصحاب رسانه خودشان را به غرب تهران و مجموعه ورزشی آزادی تهران رسانده بودند تا پس از ماه‌ها دوری دبیر از رسانه‌ها هم سؤالات‌شان را درباره وضعیت کشتی در روز‌هایی که کرونا کشتی‌گیران را هم مانند بقیه رشته‌ها خانه‌نشین کرده، بپرسند و هم برنامه‌های دبیر را چند ماه پس از حضورش در فدراسیون کشتی بشنوند.

عقب افتادن المپیک هم به نفع‌مان بود و هم به ضررمان

تعویق المپیک خوب بود یا بد؛ این یکی از مهم‌ترین سؤالاتی است که این روز‌ها ذهن اهالی ورزش را به خود مشغول کرده است. برخی از تعویق یک‌ساله استقبال کرده‌اند و بعضی هم می‌گویند عقب افتادن بازی‌های توکیو به ضررشان تمام شده است. تعویق المپیک برای کشتی هم چنین شرایطی داشت، به خصوص که کشتی مانند همه المپیک‌ها امید اول مدال‌آوری کشورمان در توکیو است، اما خیلی‌ها معتقدند که با توجه به مصدومیت حسن یزدانی و علیرضا کریمی دو شانس اصلی مدال کشورمان، تعویق المپیک بیشتر از آنکه به ضرر کشتی شود به نفع این رشته شد.

با این حال رئیس فدراسیون کشتی تعویق المپیک را برای کشتی هم خوب می‌داند و هم بد و اینطور به مزایا و معایب یک‌سال عقب افتادن بازی‌های توکیو اشاره می‌کند: «برخی‌ها مصاحبه می‌کنند که خوب شد عقب افتاد، اما این مسئله برای ما هم خوب شد و هم بد. شرایط برای همه یکی است، می‌گویند برای علیرضا کریمی که عمل کرد خوب شد. ما احسان محمدیان را هم در این وزن داریم و اینطور نبود که کریمی برای المپیک انتخاب شود و باید با محمدیان کشتی بگیرد. برای حسن یزدانی هم هرچند با توجه به مصدومیتش خوب شد، اما در آن‌سو تیلور رقیب اصلی یزدانی هم یک‌سال زمان بیشتری برای تمرین و آماده شدن دارد. علاوه بر این با تعویق بازی‌های توکیو مثلاً نجاتی که یکی از شانس‌های مدال ماست باید یک‌سال دیگر وزنش را نگه دارد.»

ملی‌پوشان باید در انتخابی شرکت کنند

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که کشتی کشورمان در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده، دعوا و اختلاف بر سر برگزاری یا عدم برگزاری رقابت‌های انتخابی برای ورود کشتی‌گیران به تیم ملی است. در ماه‌های اخیر می‌شد چنین اختلافی را به عینه دید. محمد بنا به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی یکی از مخالفان برگزاری رقابت‌های انتخابی است و بار‌ها مخالفتش را با این مسئله بیان کرده است: «به شکلی که همچون سال‌های گذشته، صرف انتخابی نهایی داشته باشیم، من این اعتقاد را ندارم و این کار را انجام نمی‌دهم. ملاک و معیار من قابلیت‌های یک کشتی‌گیر است و تنها به مسابقات انتخابی اکتفا نمی‌کنم.» آن‌سو، اما غلامرضا محمدی، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد برخلاف بنا می‌گوید که به برگزاری رقابت‌های انتخابی برای تعیین ملی‌پوشان نهایی اعتقاد دارد: «شخصاً به برگزاری مسابقات انتخابی اعتقاد دارم، اما این رقابت هم باید در یک مسیر طراحی شود. نباید به یک مسابقه انتخابی داخلی بسنده کنیم.»

با وجود نظرات متناقضی که کادر فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی نسبت به رقابت‌های انتخابی دارند، علیرضا دبیر دیروز تأکید کرد هر کشتی‌گیر برای رسیدن به دوبنده تیم ملی باید در مسابقات انتخابی شرکت کند و مقابل حریفانش پیروز شود، حتی اگر حسن یزدانی باشد: «قرار است چرخه انتخابی که یک پکیج کامل برای مشخص شدن ملی‌پوش اعزامی به رقابت‌های المپیک و جهانی است، تدوین و اجرایی شود و شروع کار ما نیز برای رقابت‌های المپیک توکیو خواهد بود. معتقدم حسن یزدانی هم باید در انتخابی شرکت کند و سپس به مسابقات برود، چه اشکالی دارد. به قاسمپور هم گفتم که باید از اینکه در وزن حسن یزدانی هستی استقبال کنی. برای همه کشتی‌گیران چارت تعیین کردیم و  در این چرخه کشتی‌گیر مدال‌آور، کشتی‌گیر ملی‌پوش و دیگر کشتی‌گیران جایگاه‌شان مشخص است و هر کدام در یک جایی از این چرخه وارد می‌شوند، اما کسی بدون مسابقه و رقابت برون‌مرزی به رقابت‌های المپیک اعزام نخواهد شد. امثال حسن یزدانی هم باید به تورنمنت‌های خارجی بروند.»

 

دبیر معتقد است حضور هیچ کشتی گیری در تیم ملی تضمین شده نیست، به خصوص که سیستم انتخابی در دیگر کشور‌های صاحب سبک در کشتی نهادینه شده و در صورت تخطی کار به شکایت هم می‌کشد: «کسی که اول شده باید به مسابقه برود. ۱۵ ماه تا المپیک زمان باقی مانده و نمی‌توانیم بگوییم از الان کسی انتخاب شده است. در امریکا یک کشتی‌گیر در دهه ۷۰ اول شد که نظر سرمربی تیم ملی روی او نبود و سرمربی یک کشتی‌گیر دیگر را به مسابقات برد و این ورزشکار شکایت کرد و توانست سرمربی را محکوم کند.»

نقشه راه کشتی نوشته می‌شود

نداشتن برنامه جامع و نقشه راه یکی از ضعف‌های بزرگ ورزش کشورمان است و به گفته دبیر در کشتی که بار اصلی مدال‌آوری در المپیک، آسیایی و جهانی روی دوش این رشته است نیز چنین وضعیتی را شاهد هستیم.رئیس فدراسیون کشتی مدعی است که فدراسیون را در حالی تحویل او داده‌اند که یک برگ برنامه هم نداشت، اما او تدوین یک برنامه جامع را برای کشتی آغاز کرده است: «یک برگ سند در مورد برنامه‌ها در فدراسیون نیست و هیچ برنامه‌ای برای اینکه بدانیم سال ۲۰۲۳ کشتی باید در چه شرایطی باشد وجود ندارد. کشتی ما خوب است. امریکا هم به دنبال پیشرفت کشتی‌اش بود و در زمان پیش‌بینی شده این کار را انجام داد، چون برنامه نوشته بود و از اجرای این برنامه نتیجه هم گرفت. طرحی را به نام طرح جامع توسعه آغاز کردیم و با دانشگاه شریف قرارداد بستیم و برنامه‌های کشتی تا ۲۰۲۸ را می‌نویسیم. کسی به من کار را تحویل نداد، اما ما چیزی می‌نویسیم که نفر بعدی بداند کجا برود.»

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان