Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
17:22 - 1399/02/30

گزارش «جوان» از مراسم سالگرد تأسیس موزه ملی ورزش و رونمایی از تندیس ۳ پیشکسوت

دلگرمی اسطوره‌ها

رونمايي از تنديس سه تن از پيشکسوتان ورزش کشورمان در اولين سالگرد تاسيس موزه ملي ورزش توانست اندکي از بي مهري هايي که به مو سپيدان ورزش مي شود را جبران کند.

دلگرمی اسطوره‌ها

سعيد احمديان/ روزنامه جوان- موزه ملی ورزش دیروز میزبان موســپیدان ورزش بود، استخوان خردکرده‌هایی که دیروز به کمیته ملی المپیک آمده بودند تا دیداری دیگر تازه کنند و خاطرات روز‌های جوانی و افتخارآفرینی‌شان برای ایران زنده شود. بهانه این دورهمی سالگرد تأسیس موزه ملی ورزش و رونمایی از تندیس سه پیشکسوت ورزش کشورمان بود؛ محمد نصیری و محمد زهتاب از وزنه‌برداری و تقی عسگری از شنا پیشکسوتانی بودند که مهمانان مراسم دیروز به پاس افتخارات‌شان ایستادند و تشویق‌شان کردند تا اندکی از بی‌توجهی‌هایی را که در حق پیشکسوتان می‌شود جبران کنند!

پانزدهم ماه رمضان سال گذشته و همزمان با میلاد امام حسن مجتبی (ع) بود که موزه ملی ورزش ایران افتتاح شد، موزه‌ای که سال‌ها بود جای خالی آن احساس می‌شد و سرانجام در سال ۹۸ با پیگیری‌های مدیریت کمیته ملی المپیک افتتاح شد تا ورزش هم جایی برای نمایش غرورآفرین اشک‌ها و لبخند‌های تاریخ ورزش داشته باشد. با گذشت یک سال از افتتاح موزه به گفته رضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک، در حال حاضر بیش از ۲۵۰۰ شیء که هر کدام روایتگر بخشی از تاریخ ورزش ایران هستند در آن به تماشای عموم گذاشته شده است. موزه‌ای که به گفته وی یک خواست تاریخی جامعه ورزش قهرمانی ایران بود و علاقه‌مندان این روز‌ها و با توجه به محدودیت‌های کرونایی می‌توانند به صورت مجازی از موزه ملی ورزش بازدید کنند.

دیروز هم برخی ورزشکاران و فدراسیون‌ها؛ کاپ‌ها، مدال‌ها، اسناد و دیگر وسایل خاص یک رشته را برای نمایش در موزه اهدا کردند، مانند ساره جوانمردی، قهرمان تیراندازی جهان و پارالمپیک که سه مدال طلای جهانی‌اش را به موزه اهدا کرد، مدال‌هایی که به گفته خودش برایش خاطره‌انگیز هستند: «سه مدالی را که خاطرات خوبی از آن‌ها دارم به موزه اهدا کردم.»

مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش هم در این مراسم ابراز امیدواری کرد جریان اهدای مدال‌ها، کاپ‌ها و دیگر وسایل به موزه ملی ورزش تداوم داشته باشد: «با استمرار و افزایش وسایل نمایش داده شده در موزه، نسل جدید با افتخارات نسل گذشته آشنا و با انگیزه‌ای که ایجاد می‌شود، می‌تواند یک آینده پرافتخار را برای ورزش رقم بزند.»

صالحی‌امیری هم بار دیگر از اهالی ورزش خواست اگر چیزی دارند به موزه اهدا کنند یا امانت بدهند تا سال آینده تعداد فعلی به عدد ۵ هزار شیء و سند برسد؛ مسئله‌ای که باعث می‌شود موزه به یک فضای بزرگ‌تر نیاز داشته باشد. موزه ملی ورزش در حال حاضر در دو و نیم طبقه در ساختمان کمیته ملی المپیک قرار دارد و با افزایش کاپ‌ها، مدال‌ها و دیگر وسایل تاریخی قرار است به گفته صالحی‌امیری یک ساختمان مختص موزه ملی ورزش احداث شود: «ساخت یک موزه در طراز ورزش ایران با معماری ایرانی – اسلامی در برنامه‌ها قرار دارد که اعتبار خوبی را برای ایران در جهان ایجاد خواهد کرد.»

جوانان انگیزه می‌گیرند

برنامه دیروز علاوه بر رونمایی از وصیتنامه جهان‌پهلوان تختی، سه مهمان ویژه هم داشت؛ سه اسطوره و پیشکسوت ورزش کشورمان که از تندیس آن‌ها رونمایی شد. محمد نصیری، محمد زهتاب و تقی عسگری نام‌هایی بودند که با وجود افتخارات تاریخی‌شان، با توجه به کم‌توجهی‌هایی که به پیشکسوتان می‌شود، شاید نسل جدید کمتر نام آن‌ها به گوش‌شان خورده باشد. با این حال به نظر می‌رسد با رویکرد جدید کمیته ملی المپیک و تأسیس موزه ملی ورزش قرار است بیشتر از گذشته به پیشکسوتان و قهرمانانی که موی‌شان را در ورزش سفید کرده‌اند، بها داده شود.

 محمد نصیری يکي از پيشکسوتاني بود که ظهر دوشنبه مورد تجليل قرار گرفت، اسطوره‌ای که به عنوان یکی از ۱۰ وزنه‌بردار برتر قرن انتخاب شده است و یک طلا، یک نقره و یک برنز المپیک، پنج طلا، یک نقره و سه برنز جهانی را در کارنامه دارد و زمانی که وزنه می‌زد به هرکول ایرانی و خروس طلایی مشهور بود. نصیری که با سختی‌های فراوان در زندگی‌اش دست و پنجه نرم می‌کرده و به این افتخارات رسیده، دیروز پس از رونمایی از تندیس خود به «جوان» گفت: «برای اولین بار است که کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش از تمام قهرمانان به این شکل و به زیبایی دلجویی می‌کند. امیدوارم این کار به مرور برای همه پیشکسوتان انجام شود. این یک دلخوشی برای ماست، اتفاقی که تا امروز نداشتیم.»

محمد زهتاب دیگر پیشکسوتی بود که از تندیس او رونمایی شد، یکی از قدیمی‌ترین پیشکسوتان وزنه‌برداری ایران که نزدیک به ۷۶ سال است که به این رشته ورزشی خدمت می‌کند و سرمربیگری تیم ملی، مدرس بین‌المللی وزنه‌برداری و معاون دبیرکل وزنه‌برداری آسیا در کارنامه او دیده می‌شود. زهتاب در گفتگو با «جوان» رونمایی از تندیس خود را مایه دلگرمی عنوان کرد: «خوب شد که خدا ما را زنده نگه داشت که این مراسم‌ها را ببینیم. من ۷۰ سال است که خدمت می‌کنم و ده‌ها قهرمان که روی سکوی وزنه‌برداری رفته‌اند، شاگرد من بودند. چنین حرکت‌هایی یک دلگرمی است.»

تقی عسگری، پدر شیرجه ایران که با ۹۶ سال سن همچنان شیرجه می‌زند، سومین اسطوره‌ای بود که از تندیس او رونمایی شد. عسگری از یادگار‌ها و مدال‌آوران بازی‌های آسیایی ۱۹۵۱ دهلی‌نو است و مدال برنز وی در این مسابقات اولین مدال تاریخ شیرجه ایران محسوب می‌شود. عسگری در گفتگو با «جوان» درباره مراسم رونمایی از تندیسش عنوان کرد: «چنین حرکت‌هایی روی افزایش روحیه جوانان و تشویق‌شان به ورزش خیلی تأثیرگذار است تا آن‌ها برای کسب مدال تلاش کنند و در آینده تندس‌شان نیز ساخته شود. علاوه بر این پیشکسوتان نیاز به توجه دارند و نباید فراموش شوند و برگزاری چنین برنامه‌هایی و جمع شدن پیشکسوتان لذت‌بخش است که توسط کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و صندوق حمایت از قهرمانان برگزار می‌شود.»

لينک پي دي اف گزارش در روزنامه جوان