سعيد احمديان/ روزنامه جوان- از یک صندلی به صندلی دیگر میروند، بدون اینکه تخصصشان در نظر گرفته شود. پست جدید میتواند یک ریاست فدراسیون ورزشی باشد یا مدیریت یک باشگاه، این رویکرد قابل تأمل وزارت ورزش در سالهای اخیر است. هرچه به پایان دولت یازدهم هم نزدیکتر میشود، مهرهچینی وزارت ورزش سرعت میگیرد. مهرهچینی که گاه از سر اجبار و کنار گذاشتن محترمانه معاونان و مدیران کل ستادی مغضوب یا پروندهدار است یا باز کردن جایی برای مدیرانی که بتوانند اهداف وزارت ورزش را در پستی که برایشان در نظر گرفته شده، پیاده کنند.
معاوناني که رئيس شدند
غلامرضا شعبانیبهار تا سه سال پیش و محمدرضا داورزنی تا یک سال پیش معاونان وزیر ورزش بودند. شعبانیبهار معاون ورزش همگانی بود و داورزنی هم مهمترین پست معاونت وزارت، یعنی معاونت ورزش قهرمانی و حرفهای را در اختیار داشت. این دو معاون، اما هر کدام در ادامه به دلایل مختلف جایشان در وزارت تنگ شد تا به مأموریتشان در ساختمان سفید خیابان سئول شمالی پایان داده شود. شعبانیبهار در حالی از معاونت ورزش همگانی رفتنی شد که انتقادات زیادی به این مدیر وارد بود و گفته میشد که سلطانیفر هم چندان نظر مساعدی روی معاون همگانیاش ندارد و پس از تجمیع معاونت ورزش همگانی با معاونت فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و سپردن این سمت توسط سلطانیفر به عبدالحمید احمدی، شعبانیبهار با نفوذ وزارت ورزش توانست رأی مجمع فدراسیون تیروکمان را کسب کند و به عنوان جانشین محمدعلی شجاعی رئیس سابق این فدراسیون شود.
محمدرضا داورزنی دیگر معاون مسعود سلطانیفر بود که سال گذشته با توجه به ورود نهادهای نظارتی به پروندههایی که متوجه این مدیر شد، عذرش به صورت محترمانهای از وزارت ورزش خواسته شد و او هم مانند شعبانیبهار راهی یکی از فدراسیونها شد. داورزنی با توجه به سابقه ۱۲ سالهاش در والیبال، پاییز گذشته با رأی اعضای مجمع بار دیگر به والیبال بازگشت تا دومین معاون سلطانیفر هم پس از اینکه به واسطه فشارهای نهادهای نظارتی نتوانست در وزارتخانه به کارش ادامه دهد، پست معاونت را با ریاست یک فدراسیون عوض کند.
مدیران کلی که ارتقا گرفتند
علاوه بر سرنوشت دو معاون وزیر ورزش در بخش مدیران کل ستادی وزارت ورزش در دو سال اخیر هم جابهجاییهای جالب توجهی صورت گرفت، هرچند که شعبانیبهار و داورزنی با نزول از معاون وزیری به رئیس فدراسیون، جایگاهشان تنزل پیدا کرد، اما در این بین برخی مدیران کل ستادی وزارت ورزش با ارتقای پست به ریاست و سرپرستی فدراسیون و مدیریت باشگاه هاي پرطرفدار رسیدهاند. سال ۹۷ ایرج عرب، مدیرکل حراست وزارت ورزش ابتدا به عنوان سرپرست باشگاه پرسپولیس جانشین حمیدرضا گرشاسبی شد و در ادامه حکمهای وزیر ورزش، عرب به عنوان مدیرعامل جدید پرسپولیس معرفی شد. البته مدیریت پرحاشیه او در پرسپولیس به یک سال نرسید و تابستان گذشته بود که جایش را به محمدحسن انصاریفرد داد. سلطانیفر نیز که به نظر میرسد به بیکاری نیروهای ستادیاش علاقهای ندارد پس از کنارهگیری عرب از مدیریت قرمزها، او را به عنوان سرپرست فدراسیون دوومیدانی منصوب کرد!
شروین اسبقیان، مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها هم یکی دیگر از مدیران ستادی وزارت است که توانست به مدیریت یک فدراسیون برسد. اسبقیان اسفند گذشته و در اوج روزهای کرونایی با برگزاری انتخابات فدراسیون جانبازان و معلولان به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد.
داوود عزیزی، جدیدترین مدیرکل ستادی وزارت ورزش است که روی صندلی ریاست یک فدراسیون مینشیند. عزیزی که در شش سال گذشته در سمت مدیرکل امور مجلس وزارت ورزش فعالیت میکرد، سال گذشته با ثبتنام در انتخابات فدراسیون تنیس، دیگر مدیرکلی بود که برای رسیدن به ریاست یک فدراسیون دورخیز کرد. او دیروز توانست با اکثریت آرا رئیس فدراسیون تنیس شود تا سومین مدیرکل ستادی وزارت باشد که به یک فدراسیون کوچ میکند.
مازیار ناظمی دیگر مدیرکل ستادی وزارت ورزش است که پس از کنار گذاشته شدن از اداره کل اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت ورزش، بهمن سال گذشته به عنوان سرپرست فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری از سوی وزیر ورزش منصوب شد و گفته میشود که قرار است در انتخابات این فدراسیون نیز شرکت کند. شنیده میشود که تغییرات رؤسای هیئتهای استانی توسط این مدیر برای گرفتن رأی مجمع برای ریاست فدراسیون در حال انجام است.
احمد سعادتمند دیگر مدیرکل ستادی وزارت ورزش است که از مدیرکلی دفتر استعدادیابی وزارت ورزش با مهرهچینی که توسط وزیر ورزش صورت میگیرد، این روزها به عنوان مدیرعامل باشگاه استقلال فعالیت میکند.