سعید احمدیان/ روزنامه جوان- استقلال اوضاع روبهراهی ندارد و با حذف آبیها از لیگ قهرمانان، آخرین امیدشان هم در فصل جاری از دست رفت، اما گویا مدیران این تیم به جای قبول کردن نقشی که در ناکامیهای این تیم داشتهاند، به دنبال متهم فرضی و جابهجا کردن جای طلبکار و بدهکار هستند. چنین ترفندی را به خوبی میتوان در لابهلای مصاحبه دوشنبه شب احمد سعادتمند، مدیرعامل استقلال دید. او به جای اینکه نسبت به عملکرد ضعیف تیم و حاشیههای مختلفی که اطراف تیم را گرفته است توضیح بدهد، در اولین واکنش به حذف شاگردان نامجو، دوشنبه شب در جایگاه یک منتقد قرار گرفت و طوری درباره حواشی تیم و اتفاقاتی که در استقلال در لیگ قهرمانان افتاده اظهارنظر کرده و دست به افشاگری زده است که انگار هیچ مسئولیتی در این تیم ندارد.
سعادتمند در این مصاحبه از شب زندهداری و قلیان کشیدن بازیکنان پرده برداشته و گفته است: «چرا باید برخی بازیکنان تا ساعت چهار صبح بیدار بمانند و حتی ساعت یک ظهر صبحانه نخورده باشند. آن وقت بازیکن تا چهار صبح در فضای مجازی گشت بزند. برای باشگاهی که نگاه ۳۰میلیون هوادار به بازیکنانش است خوب نیست که بازیکن با خود قلیان به اردو ببرد.»
مدیرعامل استقلال در حالی در نقش یک منتقد از حاشیههای آبیها انتقاد کرده و به بازیکنان تاخته است که انگار هیچ مسئولیتی در این تیم ندارد و با نگاهی از بیرون به اتفاقاتی که در باشگاه میگذرد، سعی دارد نقش خودش را در حاشیهها و نتایجی که استقلالیها به دست آوردهاند، انکار کند. این در شرایطی است که سعادتمند با توجه به تصمیمگیریهای پرحاشیهاش به عنوان مدیرعامل استقلال نقش زیادی در ناکامیهای این تیم چه در لیگ، چه جام حذفی و چه در لیگ قهرمانان داشته و در این رابطه باید پاسخگو باشد.
او در حالی از فضای تیم در قطر و شب زندهداری بازیکنان پیش از مسابقات انتقاد کرده که یکی از وظایف مدیرعامل، سامان دادن به تیم و انتصاب افرادی است که جلوی چنین حواشی را بگیرند. نمیشود از یکطرف به عنوان مدیرعامل باشگاه در انتصابها به جای شایستهسالاری و میدان دادن به افراد متخصص، مدیران باشگاه را بر اساس قومی و قبیلهای یا روابط خارج از ورزش انتخاب کرد و از طرف دیگر انتظار داشت که همه چیز روی روال باشد و مشکلی هم پیش نیاید.
در چنین صورتی آبرویزی استقلالیها در قطر را عالم و آدم میبینند و قطعاً در این بین مدیری که بازیکنانش درکی از حفظ آمادگیشان برای مسابقات ندارند، به عنوان یکی از مقصران اصلی باید جواب بدهد که چرا مربی و سرپرستی که انتخاب کرده نتواستهاند بازیکنان را کنترل کنند. بازیکنانی که در آستانه مسابقات مهمی مانند لیگ قهرمانان نمیتوانند از شب زندهداری و قلیان کشیدن بگذرند و حرفهای بودن را فقط در تعداد صفرهای قراردادشان میبینند!
چنین آبروریزیهایی بدون شک به ضعف مدیریت تیمی برمیگردد که احمد سعادتمند به عنوان مدیرعاملش فعالیت میکند. در این شرایط سعادتمند که با توجه به این حواشی به هواداران این تیم بدهکار است، نمیتواند با گرفتن ژست یک منتقد، تقصیر ناکامیها را تنها به گردن بقیه بیندازند و طلبکار شود. قطعاً تصمیمهای مدیریتی سعادتمند در اینکه استقلال به اینجا رسیده، نقش زیادی داشته است تا جایی که بازیکنانش ابایی از قلیان کشیدن در اردو ندارند و تا چهار صبح بیدار میمانند. مدیرعامل استقلال اگر انتقادی در این رابطه دارد، باید ابتدا از خودش شروع کند و انگشت اتهام را به سمت خودش بگیرد، نه اینکه با یک فرار رو به جلو سعی در بیتقصیر جلوه دادن خود داشته باشد.
او حتی در بخش دیگری از صحبتهایش اعتراف کرده است که به بازیکنان ۲ میلیاردی با فشار هواداران ۱۰ میلیارد داده است، اعترافی که سوءمدیریتش را به خوبی نشان میدهد: «چرا بازیکنی که ۲ میلیارد سال قبل قراردادش بوده الان باید ۱۰ میلیارد بگیرد. ما روی فشار هواداران مجبور شدیم قراردادهایی را ببندیم که به آنها اعتقادی نداریم.»
تصمیم سعادتمند در امضای قرارداد ۱۰ میلیاردی با یک بازیکن ۲ میلیارد، مدیریتش را زیر سؤال میبرد و وقتی او زیر فشار هواداران برای امضای یک قرارداد پنج برابری با یک بازیکن تسلیم میشود، ضعفهای مدیریتیاش را با صدای بلند فریاد میزند. در چنین شرایطی مدیرعامل استقلال به جای گرفتن نقش منتقد، آن هم نسبت به تیمی که مدیریت آن را برعهده دارد باید با قبول واقعیت، سعی کند در بهبود وضعیت باشگاه تصمیمهای درست و محکم بگیرد، نه اینکه با رفع اتهام از خود به دنبال پیدا کردن یک مقصر فرضی باشد.