Saeed Ahmadian Official Website
روزنامه نگار ورزشی
17:31 - 1400/09/27

نگاهی به سیاست دولت مالزی در عدم صدور ویزا برای ورزشکاران اسرائیلی

ورود غاصبان ممنوع

مالزی یکی از کشور‌هایی است که در شش سال اخیر با سه بار جلوگیری از ورود ورزشکاران اسرائیلی به خاکش، یکی از حکومت‌های پیشرو در مبارزه با صهونیست‌ها در عرصه ورزش بوده و در این راه هم هزینه زیادی را متحمل شده است.

ورود غاصبان ممنوع

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- جنایات رژیم صهیونیستی بر کمتر کسی پوشیده است، از جنایات این رژیم گرفته در صبرا و شتیلا تا کودک‌کشی در غزه، بیش از ۶۰ سال است که دنیا این رژیم را به جنایت و آدم‌کشی می‌شناسد. با وجود تطهیرسازی رسانه‌های غربی و سانسور جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس، اما صدای مظلومیت مردم فلسطین در جهان پخش شده و در این مسیر افکار عمومی در دنیا همواره همراه با فلسطین در مواجهه با اشغالگری‌های رژیم اسرائیل بوده‌اند و این جنایات را محکوم کرده‌اند. ورزش هم یکی از حوزه‌هایی است که برخی کشور‌ها سعی کرده‌اند با اقداماتی که انجام می‌دهند نامشروع بودن این رژیم را به گوش دنیا برسانند. در دهه‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که برخی کشور‌ها با جلوگیری از ورود ورزشکاران اسرائیلی به کشورشان برای حضور در رقابت‌های بین‌المللی، همنوا با مردم مظلوم فلسطین شده‌اند و جنایات صهیونیست‌ها را محکوم کرده‌اند.

مالزی یکی از کشور‌هایی است که در شش سال اخیر با سه بار جلوگیری از ورود ورزشکاران اسرائیلی به خاکش، یکی از حکومت‌های پیشرو در مبارزه با صهونیست‌ها در عرصه ورزش بوده و در این راه هم هزینه زیادی را متحمل شده است. آرمان فلسطین در مالزی از حمایت گسترده‌ای برخوردار است، جایی که حدود ۶۰ درصد از جمعیت آن را مسلمانان مالایی تشکیل می‌دهند و ورود به این کشور با پاسپورت اسرائیلی ممنوع است.

مسابقات قایقرانی جوانان جهان- ۲۰۱۵

در حالی سال ۲۰۱۵، جزایر لانکاوی مالزی میزبان مسابقات جهانی قایقرانی جوانان بود که این کشور به دو موج‌سوار اسرائیلی برای حضور در این رقابت‌ها ویزا نداد. خیری جمال‌الدین، وزیر ورزش و جوانان به وب‌سایت مالایی‌میل آنلاین گفت: «مالزی که روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارد و این تصمیم به دلیل سیاست‌های دولت گرفته شده است.» پس از امتناع مالزی از پذیرش موج‌سواران صهیونیست بود که انجمن قایقرانی اسرائیل گفت که یوآو عمر و نوی دریحان موج‌سواران بادی و میر یانیو مربی در این رویداد در لنکاوی مالزی شرکت نخواهند کرد، زیرا ویزا دریافت نکرده‌اند. اسرائیلی‌ها مدعی شدند به آن‌ها گفته شده بود که موج‌سواران تحت پرچم اسرائیل مسابقه نخواهند داد و اجازه ندارند از نمادی که با اسرائیل قابل شناسایی باشد بر روی پارچه‌ها یا تخته‌های موج‌سواری خود استفاده کنند. میزبانان همچنین گفتند اگر اسرائیلی مدال طلا بگیرد، سرود ملی اسرائیل پخش نخواهد شد. البته این تصمیم مالزی برای‌شان بدون هزینه نبود و فدراسیون جهانی قایقرانی در اطلاعیه‌ای پس از تصمیم دولت ماهاتیر محمد، عدم انتخاب مالزی به عنوان محل برگزاری آتی، عدم انتصاب مقامات مسابقات قایقرانی جهان در مسابقات کشتیرانی آتی در کشور یا لغو عضویت در مسابقات جهانی قایقرانی را به عنوان گزینه‌های این فدراسیون جهانی برای مجازات مالزی اعلام کرد. مالزی، اما بدون توجه به جرایمی که فدراسیون جهانی قایقرانی در نظر خواهد گرفت، تهدیدش را عملی کرد و به دو ورزشکار اسرائیلی اجازه ورود به خاک این کشور را نداد.

مسابقات پاراشنای قهرمانی جهان- ۲۰۱۹

سال ۲۰۱۹ برای دومین بار بود که مالزی در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایت‌های این رژیم، به شناگران اسرائیلی که قصد شرکت در رقابت‌های قهرمانی پاراشنای جهان را داشتند، ویزا نداد. در حالی شهر کوچین در ایالات ساراواک مالزی از ۲۹ جولای ۲۰۱۹ میزبان رقابت‌های قهرمانی پاراشنای جهان بود که وزیر ورزش مالزی اعلام کرد برای ورزشکاران اسرائیلی ویزا صادر نخواهد کرد.

سیدصادق گفت: «تصمیم خود مبنی بر عدم صدور روادید برای ورزشکاران اسرائیل جهت شرکت در مسابقات جهانی پاراشنا ۲۰۱۹ را به کمیته بین‌المللی پارالمپیک و مسئولین ولایت ساراواک اعلام خواهیم کرد، این مسئله در کابینه دولت مالزی بررسی شده، ولی نخست‌وزیر ماهاتیر محمد، با ورود ورزشکاران اسرائیلی به کشورمان مخالفت می‌کند. دولت این تصمیم را رسماً به مقامات مربوطه از جمله مسئولین ایالت ساراواک، به‌عنوان محل برگزاری مسابقات و کمیته بین‌المللی پارالمپیک اعلام خواهد کرد.»

سیف‌الدین عبدالله وزیر امور خارجه مالزی هم گفت: «این واکنشی به مسئله اسرائیل است. فلسطین تنها یک مسئله دینی نیست بلکه در عین حال موضوعی مرتبط با حقوق بشر است. این (تصمیم) مرتبط با جنگی است به نام ستمدیدگان. دولت مالزی از حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی در رقابت‌های پاراشنای قهرمانی ۲۰۱۹ جهان که جولای امسال در این کشور برگزار می‌شود، ممانعت به عمل خواهد آورد و در حمایت از کشور فلسطین در آینده نیز میزبانی رویداد‌هایی با حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی را عهده‌دار نخواهد شد.» به گفته وی، هیچ شرکت‌کننده‌ای از رژیم صهیونیستی اجازه حضور در رقابت‌های قهرمانی پاراشنای ۲۰۱۹ جهان را که به میزبانی این کشور برگزار می‌شود، نخواهد داشت؛ تورنمنتی که کارکردی مشابه مسابقات انتخابی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو دارد. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از عبدالله نوشت علاوه بر این، مجلس مالزی تصمیم گرفته است «از میزبانی هرگونه رویدادی با حضور شرکت‌کنندگان یا نمایندگان رژیم صهیونیستی خودداری کند؛ از نظر من این تصمیم، انعکاس موضع قاطع دولت مالزی در خصوص موضوعات مرتبط با اسرائیل است.»

تصمیم مالزی در جلوگیری از ورود ورزشکاران اسرائیلی، برای این کشور بی‌هزینه نبود و هیئت اجرایی کمیته پارالمپیک (IPC) نیز طی نشستی در لندن، میزبانی این مسابقات را که یکی از اصلی‌ترین مسابقات انتخابی ورودی بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو بود، از مالزی گرفت.

اسکواش قهرمانی جهان - ۲۰۲۱

آخرین رقابتی که مالزی حاضر به پذیرش ورزشکاران اسرائیلی نشد، مسابقات اسکواش قهرمانی جهان بود، رقابت‌هایی که قرار بو د ۱۶ تا ۲۱ آذر امسال در این کشور برگزار شود.با این حال مقام‌های مالزی اعلام کردند اجازه حضور به تیم اسرائیل در مسابقات جهانی اسکواش که قرار است هفتم دسامبر (۱۶ آذر) در این کشور برگزار شود، نمی‌دهند. در همین حال شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی با تأیید این خبر اعلام کرد فدراسیون اسکواش رژیم صهیونیستی از فدراسیون جهانی این رشته ورزشی خواسته تا مالزی را ملزم کند که اجازه حضور ورزشکاران اسرائیلی را در این مسابقات بدهد. پیشتر وزارت خارجه مالزی در بیانیه‌ای اعلام کرده بود از آرمان‌های ملت فلسطین حمایت می‌کند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که برخی کشور‌های عربی اخیراً روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کردند که با خشم ملت‌های منطقه مواجه شد.

جرارد مونتیرو، رئیس اتحادیه اسکواش مالزی هم در پاسخ به درخواست رئیس فدراسیون جهانی اسکواش برای صدور ویزا برای ورزشکاران اسرائیلی گفته این کشور نمی‌تواند امنیت و رفاه اعضای تیم رژیم صهیونیستی را تضمین کند و همین باعث اعتراض صهیونیست‌ها شده است. تصمیم مالزیایی‌ها، خشم صهیونیست‌ها را به همراه داشت و چیلی تروپر، وزیر ورزش و فرهنگ رژیم صهیونیستی هم در بیانیه‌ای گفت: «باور نمی‌کنم که در این دوران مدرن، هنوز جایی برای تبعیض و همچنین درآمیختن ملاحظات سیاسی و ورزش وجود دارد.»

در طرف مقابل جنبش مقاومت اسلامی فلسطین-حماس- از موضع مالزی در مخالفت با هر گونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و مخالفت با ورود بازیکنان تیم اسکواش این رژیم به کشور مالزی قدردانی کرد. جنبش حماس در بیانیه‌ای تأکید کرد که این جنبش، تعهد تاریخی پادشاه، دولت و ملت مالزی برای مخالفت با همه اشکال عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را که مالزی در سال‌های اخیر بار‌ها بر آن تأکید کرده، می‌ستاید و بر قدردانی خود از رویکرد پایدار مالزی در جبهه مخالفت با عادی‌سازی روابط تأکید می‌کند. حماس بر همبستگی خود با مالزی برای به دست آوردن حق میزبانی این مسابقات و سایر رویداد‌های بین‌المللی بدون پذیرش هیئت‌های صهیونیستی تأکید کرد و گفت: «رژیم صهیونیستی که به سرزمین و مردم فلسطین حمله می‌کند، حریم مقدسات را زیر پا می‌گذارد، همه جنایت‌ها را علیه جوانان فلسطینی مرتکب می‌شود، این جنایتکار شایسته شرکت در مجامع بین‌المللی را ندارد، بلکه شایسته پاسخگویی در قبال جنایات و پیگرد قانونی در همه عرصه‌هاست.» پس از تصمیم مالزی در ویزا ندادن به ورزشکاران اسرائیلی، هفته گذشته بود که رقابت‌های اسکواش قهرمانی جهان به علت شیوع بیماری کرونا، مشکلات صدور روادید از سوی دولت مالزی برای برخی کشور‌های درخواست‌کننده و قوانین قرنطینه مالزی لغو شد.

سیاستمدار کهنه‌کار پرچمدار است

از نقش ماهاتیر محمد نخست‌وزیر سابق مالزی در اعمال سیاست‌های ضد اسرائیلی نمی‌توان گذشت، سیاستمدار کهنه‌کاری که بار‌ها بر نامشروع بودن رژیم صهیونیستی تأکید کرده است. ماهاتیر محمد سال ۲۰۱۹ در واکنش به تصمیم مالزی برای عدم صدور ویزا برای ورزشکاران اسرائیلی جهت شرکت در مسابقات پاراشنای قهرمانی جهان گفته بود: «سیاست مالزی حمایت از مردم مظلوم فلسطین در مقابل اشغالگری و جنایات رژیم صهیونیستی است و بر اساس این سیاست، مالزی مجوز ورود ورزشکاران اسرائیلی برای حضور در این رقابت‌ها را صادر نمی‌کند و از تصمیم دولت حمایت می‌کنم. این ورزشکاران در صورت ورود به کشور ما مرتکب جرم شده و شاهد کنار کشیدن مالزی از حق میزبانی خواهند بود. ما حق داریم از ورود اسرائیلی‌ها خودداری کنیم. وقتی جهان ما را برای این کار محکوم می‌کند، ما نیز حق داریم که بگوییم جهان ریاکار است.»

نخست‌وزیر سابق مالزی پیشتر نیز رژیم صهیونیستی را «دولت دزدان» توصیف و تأکید کرده بود: «ما علیه یهودی‌ها نیستیم، اما به علت اشغال فلسطین نمی‌توانیم اسرائیل را به رسمیت بشناسیم. اسرائیل یک حکومت جنایتکار است و باید محکوم شود.» ماهاتیر محمد در واکنش به عادی‌سازی روابط برخی کشور‌های عربی با اسرائیل هم معتقد است: «مالزی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به شدت رد می‌کند و اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل یک اقدام غیرقانونی بود و باید با آن مقابله شود. رژیم اسرائیل به طور کامل از راه اشغالگری و غصب اراضی فلسطینیان بنا شده و در هیچ جای جهان هیچ‌کس نمی‌تواند زمین دیگران را تصرف کند و ادعا کند که ملک خودش است. من به یاسر عرفات (رئیس وقت تشکیلات خودگردان فلسطین) گفته بودم این مبارزه طولانی خواهد بود و شما باید آن را در همه سطوح ادامه دهید.»

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان