سعید احمدیان/ روزنامه جوان- محمد انصاری را به اخلاق در فوتبال ایران میشناسند، ستاره متعهدی که در زمانه جولان دادن بیاخلاقها در فوتبال که با دهان باز و چشمهای بسته، خودشان را به تیتر روزنامهها الصاق میکنند، کارش را بدون حاشیه پیش میبرد و سعی میکند در کنار بازی کردن در لیگ برتر، در مدرسه فوتبالی که سال ۹۶ افتتاح کرد، فوتبالیستهای اخلاقمداری را تربیت کند.
تکثیر اخلاق در فوتبال
مدافع سابق پرسپولیس چهار سال پیش وقتی روبان افتتاح مدرسه فوتبال او بریده شد ازآغاز به کار مدرسهای خبر داد که قرار است راه متفاوتی را نسبت به اکثر مراکز آموزش فوتبال در پی گیرد، مدرسهای که نام یک شهید را بر پیشانی میبیند: «وجه اشتراک بین شهید ابراهیم هادی و ما، ورزشکار بودن و اخلاق ورزشی این شهید والامقام است که باید به این موضوع بین ورزشکارهای ایرانی توجه شود. کمترین کاری که میتوانستم در این مسیر انجام دهم، این بود که مدرسه فوتبالی به نام شهید ابراهیم هادی تأسیس کنم تا علاوه بر تربیت فوتبالیستهای جوان، آنها را با سبک زندگی و منش شهدا و شهید هادی آشنا کنم. ارادت خاصی به شهید هادی دارم و معتقدم باید قهرمانان واقعی کشور را به بازیکنان پایه معرفی کنیم. مدرسه فوتبال شهید ابراهیم هادی این فرصت را به کودکان و نوجوانان میدهد که علاوه بر ورزش قهرمانی، به ورزش پهلوانی هم بپردازند و چه الگویی بهتر از شهید هادی. امیدوارم بتوانیم راه او را ادامه دهیم و در مسیرش قدم برداریم.» مدرسهای که به گفته انصاری به دنبال شناسایی و کشف استعدادهای فوتبال و پرورش آنها در مسیر موفقیت، به ویژه در نقاط محروم و کمبرخوردار است.
درس دستگیری از محرومان
انصاری شب یلدای امسال، برنامه ویژهای برای شاگردانش داشت، شاگردانی که با همان گرمکنهای ورزشی به یکی از محرومترین مناطق تهران رفتند و با اهدای بستههای معیشتی سعی کردند کمتر خانوادهای به دلیل فقر سفرهاش در این شب خالی باشد، حرکتی که البته ادامهدار است و به گفته مدافع سابق پرسپولیس، محدود به شب یلدا نیست.
او میگوید: «در مدرسه فوتبال شهید هادی تصمیم داریم در منطقه هرندی و اطراف آن با مشارکت خیریه حضرت رقیه (س) بستههای معیشتی را به هر بهانهای مانند یلدا، ماه رمضان و شب عید، تقدیم خانوادههای کمبضاعت کنیم. به هر حال با توجه به شرایط اقتصادی که الان همه مردم درگیر آن هستند، همه باید دست به دست هم بدهیم تا سفرهای مردم را رنگینتر کنیم.»
انصاری معتقد است که با این حرکت میخواهد دستگیری از محرومان را به شاگردانش بیاموزد: «بچههای مدرسه فوتبال برای بستهبندی و توزیع مشارکت دارند. با توجه به روحیه شهید ابراهیم هادی که جهادی بودند و در محرومیتزدایی و کمک به فقرا فعالیت میکردند، سعی میکنیم از بچههای مدرسه فوتبال استفاده کنیم که آنها در این راه بتوانند کمک کنند و یاد بگیرند و خودشان دست به خیر شوند. از همه دعوت میکنم در این کار خیر هر کسی به اندازهای که توان دارد، همراه ما باشد تا بتوانیم افراد بیشتری را پوشش دهیم.»
در چنین شرایطی بود که فوتبالیستهای نوجوان مدرسه فوتبال شهید هادی در آستانه بلندترین شب سال، خودشان را از مدرسه فوتبالشان در شمال شرق تهران به جنوب تهران رساندند و با توزیع بستههای معیشتی شب یلدا بین خانوادههای نیازمند منطقه محروم هرندی تهران درس پهلوانی و جوانمردی را مرور کردند. روزی که درسهای زیادی برایشان داشت تا یادشان باشد زمانی که به قلههای فوتبال رسیدند، سر به زیرتر از همیشه باشند و راه و مرامشان در روزهایی که شهرت و موفقیت از زمین و آسمان برایشان میبارد تغییر نکند و در کنار تواناییهای فنی در درس اخلاق هم نمره قبولی بگیرند.
نوجوانانی که میگویند میخواهند ادامهدهنده راه شهید هادی باشند. یکی از آنها میگوید: «میخواهیم مثل شهید هادی باشیم، شهیدی که پهلوان و جوانمرد بودند.» دیگری میگوید: «شهید هادی ورزشکاری بودند که منش پهلوانی داشتند، بااخلاق بودند و دست مردم بیبضاعت را میگرفتند.»
پس از مشارکت محمد انصاری و شاگردانش در توزیع بستههای معیشتی بود که خیریه حضرت رقیه (س) گزارش این حرکت را به نام کمپین یلدای مهربان اینطور منتشر کرد: «بنیاد خیریه حضرت رقیه (س) با مشارکت مدرسه فوتبال شهید هادی (با مدیریت محمد انصاری) تلاش کرد نگاههای مهربانانه شما را روانه خانههای محرومان کند تا سفرهای آنها در بلندترین شب سال کوچک نباشد. با کمک خیرین و شما همراهان همیشگی، ۳۵۰ بسته معیشتی در نقاط مختلف محروم استان تهران توزیع شد. امیدواریم با کمک شما این مسیر ادامه داشته باشد. فرهنگ ایران اسلامی همیشه و در همه جا به دستگیری از نیازمندان زبانزد بوده است. هر یک از ما جزئی از این فرهنگ هستیم که میتوانیم در حرکتی هرچند کوچک و ناچیز با دستگیری از نیازمندان در این شب، دلی را به دست بیاوریم و در راستای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مهر و محبت گام برداریم.»