سعید احمدیان/ روزنامه جوان- فدراسیون فوتبال با حضور شهابالدین عزیزیخادم گویا اصرار عجیبی بر وارونهنمایی و تحریف واقعیتها دارد، یک رویکرد برنامهریزی شده که با هدفهای منفعتطلبانهای که در پشت پرده آن وجود دارد در حال اجراست. آخرین نمونه آن هم صحبتهای دیروز عزیزیخادم در جریان بازدید معاون امور زنان رئیسجمهور از اردوی تیم ملی فوتبال بانوان بود. او در تحریفی آشکار، صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی قطر را «ارزانترین صعود تاریخ در ایران و آسیا» میداند، البته رئیس فدراسیون فوتبال دوم دیماه در جلسه با هیئتهای استانی هم رفتن به جام جهانی قطر را «کمهزینهترین» صعود عنوان کرده بود.
اصرار عزیزیخادم بر صعود «ارزان و کمهزینه» را نباید اتفاقی دانست و به نظر میرسد رئیس فدراسیون با تأکید چند باره بر چنین کلیدواژهای سعی در رزومهسازی بر اساس فاکتوری عاری از واقعیت برای خود دارد. او میخواهد وانمود کند فدراسیونی را که با حساب خالی و بدهی کلان و نداشتن یک چای خشک تحویل گرفته است به جایی رسانده که تیم ملی فوتبالش در حال رقم زدن «کمهزینه و ارزانترین» صعود در طول کل تاریخ است. یک خلافگویی بزرگ که در دنیای واقعیت محلی از اعراب ندارد!
در حالی عزیزیخادم در تحریفی آشکار و به دور از واقعیت، صعود تیم ملی فوتبال را ارزانترین صعود تاریخ میداند که با توجه به اتفاقات دو سال اخیر، تیم ملی کنونی در شرایطی با یک برد دیگر صعودش به جام جهانی را قطعی میکند که برخلاف ادعای عزیزیخادم، این تیم ملی گرانترین صعود را ثبت خواهد کرد. صعودی که نسبت به دورههای گذشته بیشترین هزینه را به دولت و بیتالمال تحمیل کرده است. ادعای دور از واقعیت رئیس فدراسیون فوتبال در شرایطی است که مرور اتفاقات مسیری که تیم ملی برای رسیدن به جام جهانی داشته، نشان میدهد هزینههای این دوره با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست.
در همین دو سال اخیر که تیم ملی درگیر حضور در انتخابی جام جهانی بوده، گرانترین قرارداد تاریخ تیم ملی فوتبال امضا شده که یک ضرر ۸ میلیون یورویی را به بیتالمال تحمیل کرده است. پرداخت ۲ میلیون یورو به مارک ویلموتس از پول کارگران و ۶ میلیون یورو جریمه احتمالی که باید در فیفا پرداخت کنیم، یک نمونه از هزینههایی است که در راه صعود به قطر برای فدراسیون آب خورده است. اگرچه این هزینهها مربوط به زمان عزیزیخادم نیست و در زمان ریاست مهدی تاج رخ داده، اما مگر غیر از این است که این رقم نجومی که نتیجه سوءمدیریت و قراردادهای یکطرفه است، برای صعود فوتبال به جام جهانی قطر هزینه شده است؟
علاوه بر این در دوره عزیزیخادم، فوتبال بیشترین دریافتیها را از دولت داشته و تنها برای چهار بازی باقی مانده از مرحله اول انتخابی جامجهانی، فدراسیون فوتبال در مرحله اول نزدیک به ۵۰ میلیارد از سازمان برنامه و بودجه پول دریافت کرد که این رقم در ادامه به ۱۰۰ میلیارد در دولت گذشته افزایش پیدا کرد و فدراسیون فوتبال هم هیچگاه حاضر به شفافسازی درباره چگونگی هزینه این مبلغ کلان نشده است. هزینه ۸ میلیون یورویی در زمان مهدی تاج بابت قرارداد مارک ویلموتس به علاوه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در زمان عزیزیخادم، تنها بخشی از پولهایی است که فوتبال برای صعود به جام جهانی قطر خرج کرده تا لقب گرانترین صعود برازنده تیم ملی فوتبال باشد.
با وجود دریافت چنین بودجه نجومی، در ماههای اخیر همچنان عزیزیخادم به دنبال دستدرازی بیشتر از قبل به بیتالمال به بهانه ایجاد شور و نشاط برای مردم است. در تازهترین درخواست هم داریوش مصطفوی، رئیس کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای با هدایت عزیزیخادم، خواهان کمک ۵۰۰ میلیون یورویی برای تیم ملی شده است، یعنی ۱۶ هزار میلیارد تومان. فدراسیون فوتبال حالا برای دریافت این رقم کلان که بودجه پنج سال ورزش کشور است خیز برداشته تا گرانترین حضور یک تیم ملی فوتبال در تاریخ دنیا در جام جهانی به نام فوتبال ایران ثبت شود.
با چنین هزینههای هنگفت و نجومی که تا امروز برای تیم ملی در راه جام جهانی شده است، جای سؤال است که چرا عزیزیخادم اصرار بر خلاف گویی دارد و سعی میکند تیمی را که «گرانترین» تیم تاریخ بوده است «ارزانترین» تیم تاریخ بنامد. به نظر میرسد پشت پرده چنین وارونهنماییهایی را باید در تلاش دوباره عزیزیخادم برای استفاده از منابع دولتی برای تیم ملی جست، آن هم مدیری که با وعده درآمدزایی چند میلیون یورویی در سال رأی گرفت، اما در ۱۰ ماه گذشته تنها چشم به بیتالمال برای ریخت و پاشهای فدراسیون فوتبال داشته است.
با توجه به ترفندی که فدراسیون فوتبال برای جذب پولهای دولتی در پیش گرفته است، مسئولان دولت سیزدهم نباید مانند دولت قبل، بودجه کشور را آن هم در روزهای سخت اقتصادی و تحریم به پای فوتبالی بریزند که مسئولانش با تحریف واقعیت سعی در دستدرازی بیشتر به بیتالمال دارند، آن هم بدون اینکه حاضر به شفافسازی درباره هزینههای نجومیشان در ۱۰ ماه اخیر باشند.