سعید احمدیان/ خبرگزاری ایرنا- اگر این بار اتفاق لغو بازی با نیوزلند و کانادا و اروگوئه تکرار نشود و همه چیز به خوبی پیش برود، انگار اولین بازی تیم ملی فوتبال در فیفادی پرماجرا و پرحاشیه خرداد ماه برای تیم ملی فوتبال نهایی شده است و قرار است شاگردان دراگان اسکوچیچ روز 22 خرداد در دوحه روبروی الجزایر به میدان بروند، تیمی که با شکست مقابل کامرون نتوانست بلیط ورلد کاپ 2022 را رزرو کند و پشت در جام جهانی ماند. حالا شاگردان جمال بلماضی که خودشان را برای حضور در مقدماتی جام ملت های آفریقا آماده می کنند، قرار است در یک بازی تدارکاتی مقابل ایران قرار بگیرند.
2 برد و 2 باخت در 5 بازی قبلی
الجزایر رقیب ناشناختهای برای ایران نیست،قهرمان جام ملتهای آفریقا در سال 2019 که سال گذشته نتوانست در آخرین دوره جام ملتهای آفریقا که به میزبانی کامرون برگزار شد، از عنوان قهرمانی دفاع کند و در همان مرحله گروهی از دور مسابقات کنار رفت.
الجزایریها که ستارههای بزرگی مانند ریاض محرز بازیکن برجسته منچستر سیتی را در ترکیبشان دارند، تاکنون 5 بار با تیم کشورمان بازی کرده اند. 2 برد برای ایران، دو برد برای الجزایر و یک مساوی، حاصل نبردهای دو تیم بوده است و 22 خرداد هم قرار است در ششمین بازی شاگردان اسکوچیچ و بلماضی با هم بازی کنند.
طرابلس لیبی9 تیر 1360 میزبان اولین مسابقه ایران و الجزایر بود، مسابقه ای که با برتری یک بر صفر حریف آفریقایی در یک بازی دوستانه به پایان رسید. در ادامه دو تیم 7 و 21 مهر 1370 در دو بازی رفت و برگشت جام بین قارهای با هم بازی کردند که بازی رفت را ایران دو بر یک در آزادی به سود خودش تمام کرد اما در بازی برگشت در الجزیره یک بر صفر باخت.
چهارمین مصاف ایران و الجزایر ده سال بعد اتفاق افتاد و در 12 اسفند 1380، ایران و الجزایر در جام ال جی در کازابلانکاری مراکش با هم روبرو شدند، مسابقهای که با تساوی بدون گل رسید.
آخرین مسابقه دو تیم هم به پیش از جام جهانی 2018 روسیه بر می گردد. تیم ملی کشورمان که فروردین سال 97 برای برگزاری یک اردوی تدارکاتی در اتریش به سر می برد، در هفتمین روز فروردین در استادیوم یو پی سی آره نا شهر گراتس با دو گل سردار آزمون و مهدی طارمی، الجزایر را دو بر یک شکست داد.
حالا 4 سال بعد دوباره ایران و الجزایر به هم رسیده اند، شرایط دو تیم هم مانند آخرین مصاف شان است، ایران برای مرحله نهایی جام جهانی آمده می شود اما الجزایر همان طور که 2018 روسیه را با رباح ماجر سرشناس از دست داد، به 2022 قطر این بار با بلماضی هم نتوانست صعود کند تا مانند 4 سال پیش همچنان در حسرت جام جهانی بمانند.
شب به یادماندنی آزادی
در حالی ایران و الجزایر روز 22 خرداد که در یک مصاف دوستانه با هم روبرو می شوند که مهمترین رقابت شان در 40 سال گذشته به مصاف دو تیم در جام قهرمانی آسیا و آفریقا بر می گردد. 11 خرداد امسال در شرایطی ایتالیا و آرژانتین در ورزشگاه ویمبلی لندن به عنوان قهرمان دو قاره اروپا و آمریکای جنوبی در جام فینالیسیما با هم بازی کردند که تا سال 2007 جام ملتهای آفریقا–آسیا هم برگزار می شد، یک جام بین قهرمانان جام ملتهای آفریقا و قهرمان جام ملتهای آسیا یا قهرمان رقابتهای فوتبال بازیهای آسیایی.
31 سال پیش هم تیم ملی فوتبال ایران پس از قهرمانی در بازی های آسیایی 1990 پکن به عنوان قهرمان آسیا رو در روی الجزایر قهرمان جام ملت های آفریقای 1988 قرار گرفت.
۵ مهر۱۳۷۰، ایران و الجزایر بازی رفت جام بین قارهای آسیا و آفریقا را برگزار کردند.الجزایر با هدایت کرمالی و حضور ستارهای بزرگ مانند رباح ماجر با ایران آمده بود. ستارهای که گل فراموش نشدنی او در جام جهانی 1982 برابر آلمان غربی و گل دیدنی پشت پا در فینال جام باشگاه های اروپا در سال 1987 برابر بایرن مونیخ با لباس پورتو که تا سالها به گل «رباح ماجری» معروف بود، باعث شد ورزشگاه آزادی مملو از تماشاگر شود.
در این بازی صمد مرفاوی در هر نیمه یک گل برای تیم ایران به ثمر رساند و رباح ماجر نیز زننده تک گل الجزایریها بود تا تیم کشورمان در یک بازی به یادماندنی و در روزی که محمد پنجعلی مدافع کهنه کار از بازی های ملی خداحافظی کرد در حضور 120 هزار تماشاگر قهرمان آفریقا را 2 بر یک شکست دهد.
ترکیب ایران را در این مسابقه احمدرضا عابدزاده، محمد پنجعلی (46 نادر محمدخانی)، رضا حسنزاده، مجتبی محرمی ـ جواد زرینچه، مهدی فنونیزاده، حمید درخشان، سیدمهدی ابطحی، مجید نامجومطلق، علی اصغر مدیرروستا (79 ناصر محمدخانی) و صمد مرفاوی به سرمربیگری علی پروین تشکیل می دادند.
در بازی برگشت که 21 مهر 1370 در شهر الجزیره برگزار شد، تیم کشورمان با ترکیب احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، نادرمحمدخانی،رضا حسن زاده، مجتبی محرمی،سیروس قایقران، مهدی فنونی زاده، حمید درخشان( کاپیتان)، سید مهدی ابطحی، صمد مرفاوی و فرشاد پیوس بازی را آغاز کرد و در ادامه مرفاوی جای خود را به کرمانی مقدم داد که تیم هرچه بیشتر دفاعی شود اما این ها فایدهای نداشت و الجزایر به لطف گل دقیقه 78، یک بر صفر برنده شد و قهرمانی جام بین قارهای را به دست آورد.