سعيد احمديان/ روزنامه جوان- مهلت ثبتنام انتخابات فدراسیون فوتبال در حالی عصر دیروز به پایان رسید که خط و نشان بازنشستههای فوتبال برای وزارت ورزش و منتقدانشان با نزدیک شدن به ۲۵ اسفند هرروز بیشتر میشود. تلاشهایی که نشان میدهد این افراد که با دهنکجی به قانون همچنان به فعالیت غیرقانونی خود در فدراسیون فوتبال ادامه میدهند، قصد دل کندن از صندلیشان را ندارند و در این راه هم از زمینهچینی برای مهندسی انتخابات و پنهان شدن پشت برخی حرفهای شعاری نمیترسند.
مصاحبه دیروز محمود اسلامیان را هم باید در این راستا ارزیابی کرد. نایبرئیس بازنشسته فدراسیون فوتبال گفته است: «جنگ را چه کسی اداره کرد؟ اگر ملت نمیآمدند، حرف صدام عملی میشد. صدام محاسبه مردم را نکرده بود. همانطور که حضرت آقا بارها روی مردم تأکید کردند، دولت باید به مردم اعتماد کند. همه فدراسیونها را به عهده مردم بگذارد و اجازه بدهد انتخابات فوتبال درست برگزار شود. الان از زمان جنگ بدتر نیست که مردم خودشان انتخابات را برگزار کردند. مثلاً در عراق حشدالشعبی انتخاباتش را در زمان جنگ برگزار کرد.»
مدیر بازنشسته فوتبال که سال گذشته با توجه به قانون منع به کارگیری بازنشستگان باید کنار گذاشته میشد، در صحبتهایی تهدیدآمیز با آسمان و ریسمان بافتن به مدیرانی که قصد دارند با حضورشان به وضعیت آشفته فوتبال که گرفتار فساد و سوءمدیریت است پایان دهند، حمله میکند و دست آخر هم مانند بسیاری از سیاستمدارانی که تنها شعار میدهند، خودش را پشت مردم پنهان و اینطور وانمود میکند که سنگ مردم را به سینه میزند!
مدیر بازنشسته فدراسیون فوتبال که از تحرکات صورت گرفته از سوی وزارت ورزش برای اصلاح وضعیت فوتبال آشفته شده است در مصاحبه خود با بیان صحبتهایی عجیب، انتخابات فدراسیون فوتبال را به انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در زمان جنگ و همچنین انتخابات عراق در زمان شورش در این کشور ربط میدهد و در صحبتی عجیبتر تأکید میکند همانطور که در آن اوضاع سخت مردم انتخابات را برگزار کردند، دولت اجازه دهد که در فوتبال هم مردم انتخابات را برگزار کنند!
البته بیان چنین مقایسههای بیربطی بیشتر به دستوپا زدن مدیران بازنشسته فوتبال برای ماندن برمیگردد. مدیرانی که وضعیت ناهنجار فوتبال از نظر اقتصادی، اخلاقی و حتی فنی، خروجی سیستم مدیریتی آنها و مدیرانی مانند اسلامیان و سایر بازنشستههای فدراسیون فوتبال است. با این حال بازنشستههای فوتبال وقتی راههای ماندن را بسته دیدند، رو به بیان صحبتهای عجیب و قابل تأملی آوردهاند، وگرنه انتخابات فدراسیون فوتبال تنها وجه اشترکش با انتخابات بزرگی مانند مجلس و ریاست جمهوری در رأیهایی است که به صندوق انداخته میشود و ارتباط دادن این دو به هم و پیچاندن نسخه مشابه برای هر دو، نتیجهای جز فروکاستن جایگاه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ندارد.
علاوه بر چنین مقایسه اشتباهی، نایبرئیس بازنشسته فدراسیون فوتبال در ادامه صحبتهایش با گرفتن ژست مردمی از دولت خواسته که به مردم اعتماد کند و آنها انتخابات فدراسیون فوتبال را برگزار کنند!
البته استفاده ابزاری از مردم و پنهان شدن پشت این کلمه به نظر میرسد تنها یک دستآویز برای ادامه حضور بازنشستههای فوتبال باشد، وگرنه برخلاف انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در انتخابات فدراسیون فوتبال نه تنها مردم رأی نمیدهند، بلکه هیچ دخالتی در انتخاب اعضای مجمع انتخاباتی این فدراسیون ندارند. هدف و نیت از چنین قیاسهای معالفارقی، فقط استفاده ابزاری از مردم است تا به این وسیله وزارت ورزش و سایر بخشهایی که برای سروسامان دادن به وضعیت آشفته فوتبال قصد ورود دارند، مقابل مردم قرار گیرند!
با وجود آسمان و ریسمان بافتنهای بازنشستههای فوتبال، ضروری است که نهادهای نظارتی و بازرسی به رصد کامل زمینهچینیهایی که از سوی مدیران بازنشسته فوتبال برای انتخابات ۲۵ اسفند صورت میگیرد، بپردازند و مانع هرگونه مهندسی انتخابات شوند و اجازه ندهند مدیرانی که نقش زیادی در گسترش فساد در فوتبال و همچنین دهنکجی به قانون کشور دارند به اهداف شومشان در انتخابات فدراسیون فوتبال دست پیدا کنند.