روزنامه نگار ورزشی 23:53 - 1398/10/19
حاشیه‌ای بر آمار چهلمین دوره رقابت‌های کشتی جام تختی در کرمانشاه

اعتبار از دست رفته!

رقابت کشتی جام تختی با توجه به سیاست های فدراسیون کشتی و شرایط کشور، هر دوره که می گذرد کم رونق تر برگزار می شود و نمی توان آن را در حد و اعتبار نام تختی دانست.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- قرار بود جامی در حد نام و اعتبار غلامرضا تختی باشد، پای بزرگان کشتی جهان را به ایران باز کند و یک جام معتبر در کشتی جهان شود. در این سال‌ها از جام تختی نه اعتباری مانده و نه نامی که کشتی‌گیران مطرح دنیا را وسوسه کند که دعوتنامه ایران را بی‌پاسخ نگذارند. هر سال کمرنگ‌تر از سال قبل و هر سال بی‌چهره‌تر و کشتی‌گیر نامی کمتری از سال قبل؛ این حکایت رقابت‌های بین‌المللی جام‌تختی است، رقابت‌هایی که از دیروز چهلمین دوره آن در بخش کشتی آزاد به میزبانی کرمانشاه آغاز شده است. البته یک شروع سرد و بی‌روح که کمتر هیجانی برای تماشاگران کرمانشاهی داشت که در این هوای سرد شال و کلاه کنند و خودشان را به خیابان بهشتی و سالن ورزشی امام خمینی شهرشان برسانند.

 در حالی جام تختی در یک دهه اخیر کیفیت خود را از دست داده و روند نزولی داشته که این مسابقات در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ شمسی یکی از پرهیجان‌ترین جام‌های بین‌المللی بود که در ایران برگزار می‌شد. از حضور ستاره‌های نامدار کشتی دنیا گرفته تا ستاره‌های کشتی ایران دعوت برای مبارزه روی تشک این مسابقات را رد نمی‌کردند. در دهه ۸۰ و به خصوص در دهه ۹۰ میلادی جام تختی هر سال که می‌گذشت خالی‌تر از کشتی‌گیران اسم و رسم دار و حتی ایرانی می‌شد و اغلب کشتی‌گیران مطرح حضور در این رقابت‌ها را رد می‌کردند. از سوی دیگر استقبال تیم‌های خارجی هم از حضور در جام تختی هر سال کمتر می‌شود مانند امسال که تنها سه تیم خارجی در کرمانشاه حضور دارند؛ روسیه، اوکراین و ارمنستان، آن هم در شرایطی که روس‌ها تنها با یک کشتی‌گیر به جام تختی آمده‌اند. 

این در حالی است که در سی و نهمین دوره این رقابت‌ها که سال گذشته برگزار شد ۹ تیم خارجی حضور داشتند، اما امسال با کاهش ۷۰ درصدی به سه تیم رسیده است. به نظر می‌رسد کاهش کیفیت این جام بین‌المللی که قرار بود با جام‌های معتبری مانند پارگین، علی‌اف و کراسنویاسک روسیه، جایزه بزرگ باکو و یاشار دوغون ترکیه رقابت کند، ریشه در عوامل مهم‌تری دارد. قطعاً یکی از عوامل مهم در تشویق برای حضور تیم‌های قدرتمند در جام تختی، جوایز دلاری آن است. در یک دهه گذشته با توجه به افزایش قیمت دلار در دو بازه زمانی، مسئولان فدراسیون کشتی با محدودیتی که در بودجه داشتند، نتوانستند جوایز بالایی برای این رقابت‌ها در نظر بگیرند. علاوه بر این خارج شدن جام تختی از رنکینگ بین‌المللی هم سبب شده تیم‌های خارجی اغلب به حضور در این مسابقات پاسخ منفی بدهند و این جام برخلاف برچسب بین‌المللی آن، امروز به میدانی برای رقابت کشتی‌گیران داخلی تبدیل شود.

لینک پی دی اف یادداشت