سعيد احمديان/ روزنامه جوان- حرفشان يکي است و کوتاه نميآيند، طوري که اگر موج دوم کرونا نبود، قرار بود از 16 مرداد ليگ کشتي آغاز شود و کشتيگيران روي تشکها با هم سرشاخ شوند، اما اوجگيري دوباره کوويد -19 سبب شد بار ديگر برگزاري ليگ کشتي به تعويق بيفتد. اينبار صحبت از شهريور است، آن هم در صورتي که کرونا مهار شود. با اين حال فدراسيون کشتي عزمش را جزم کرده که ليگ را برگزار کند.
پول يا سلامتي؟
خردادماه بود که با آغاز فصل نقل و انتقالات ليگ کشتي، ثبت قرارداد باشگاهها در فدراسيون کشتي آغاز شد. آن روزها کرونا فروکش کرده بود و انگار رام شده بود، 16 مرداد هم تاريخ آغاز ليگ کشتي اعلام شد. با اين حال پربرخورد بودن رشته کشتي که جزو رشتههاي پرخطر بود، سبب شد دوگانه لغو يا برگزاري ليگ در بين اهالي کشتي شکل بگيرد. با اوج گرفتن دوباره کرونا، موافقان و مخالفان برگزاري ليگ در هفتههاي اخير سعي کردهاند حرفشان را به کرسي بنشانند. مخالفان کشتي را رشتهاي پرخطر ميدانند که جان کشتيگيران را تهديد ميکند و موافقان هم ليگ را تنها راه کسب درآمد کشتيگيران عنوان ميکنند و معتقدند که با پروتکلهاي بهداشتي ميشود ليگ را برگزار کرد.
يکي از تندترين انتقادها را علي اشکاني، سرمربي سابق تيم ملي کشتي فرنگي مطرح كرد و 24 تير در مصاحبه با خبرگزاري مهر در اين رابطه گفت: «باید از لیگ فوتبال درس عبرت گرفت. هرچند فوتبال از نظر برخورد و درگیری فیزیکی مثل کشتی نیست، اما باز هم دیدیم که بازیکنان زیادی از لیگ فوتبال گرفتار کرونا شدند. ما باید به این نکته توجه کنیم که این ورزشکاران ممکن است در صورت ابتلا به کرونا، جان اعضای خانواده و اطرافیان خود را هم به خطر بیندازند. پس به چه قیمت برخی از آقایان حرف از برگزاری لیگ میزنند و سعی دارند همه چیز را عادی جلوه دهند.»
محمدعلی گرایی، دارنده مدالهای برنز جهان و طلای بازیهای آسیایی هم معتقد است با شرایط فعلی برگزاری لیگ کشتی منطقی نیست: «قبلاً خیلی این ویروس را جدی نمیگرفتم، اما الان واقعاً ترسیدهام. با این شرایط برگزاری مسابقات منطقی نیست.»
موافقان برگزاري ليگ هم استدلالهاي خودشان را دارند و در جبهه فدراسيون قرار گرفتهاند، به خصوص که آنها ميگويند تنها راه امرار معاش کشتيگيران برگزاري ليگ است و کشتيگيران ميتوانند با قراردادهايي که براي بازيهاي ليگ امضا ميکنند، خرج زندگيشان را تا حدودي تأمين كنند. نياز کشتيگيران به قراردادهايي که باشگاه براي حضور در ليگ ميبندند به حدي است که عليرضا کريمي، مليپوش مطرح کشورمان سال گذشته با وجود مصدوميت در فينال جام باشگاههاي جهان با توجه به قراردادي که داشت روي تشک رفت تا پول قراردادش را کامل دريافت کند. او پس از اين اتفاق گفته بود: «به خاطر بحث مالی در این مسابقات شرکت کردم، در غیر این صورت اصلاً دوست نداشتم در چنین شرایطی که نیاز به استراحت داشتم، بیایم و در این مسابقات کشتی بگیرم، ولی همانطور که گفتم مجبور بودم.»
با وجود خطرهايي که ممکن است کشتيگيران را تهديد کند، اما به باور موافقان با رعايت پروتکلهاي بهداشتي ميتوان ليگ کشتي را برگزار کرد تا تنها راه درآمدي کشتيگيران بسته نشود. اکبر اطري، مليپوش کشتي آزاد و قهرمان آسيا در اين رابطه ديروز به خبرگزاري ميزان گفت: «بین رشتههای ورزشی تبعیض قائل نشوند و مانند فوتبال که مجوز برگزاری لیگ را گرفت به کشتی هم مجوز برگزاری رقابتهای لیگ را بدهند. مگر ما کشتیگیران منبع درآمدی غیر از این رقابتها داریم. متأسفانه رسیدگی مسئولان به وضعیت کشتیگیران طوری نبوده که از نظر مالی در شرایط ایدهآل قرار داشته باشیم و نگران عدم برگزاری رقابتهای لیگ نباشیم.»
دنيا کشتي را آغاز کرد، ايران چرا نکند؟
با تمام اين حواشي عبدالمهدي نصيرزاده، رئيس سازمان ليگ کشتي ديروز بار ديگر بر برگزاري ليگ تأکيد کرد: «تعطیلی بیش از اندازه فعالیتهای کشتی در کشور به آینده این رشته و کشتیگیران لطمات جبرانناپذیری وارد میکند. لذا امیدواریم که این مسابقات هرچه زودتر برگزار شود. قرعهکشی لیگ ۲۳ مردادماه برگزار خواهد شد و با توجه به پروتکلهای اعلام شده، مانند حضور نداشتن تماشاگران در سالن، انجام مسابقات در فضای باز، تبسنجی، غربالگری و قرنطینه امیدواریم بتوانیم لیگ امسال را برگزار کنیم.»
نصيرزاده در توجيه برگزاري ليگ، آغاز مسابقات کشتي در ساير کشورها را مثال زد: «با توجه به اینکه اخیراً نیز مسابقاتی در کشور امریکا برگزار شده و قرار است مسابقات قهرمانی جهان هم آذرماه در صربستان برگزار شود و سه، چهار کشور نيز قصد دارند مهرماه مسابقات قهرمانی کشور خود را برگزار کنند و همچنین سالنهای کشتی در کشور آلمان بازگشایی شدهاند، یعنی همه به نوعی كمكم با چالش کرونا کنار آمدهاند. بر این اساس ما هم به برگزاری لیگ بسیار امیدوار هستیم.» حالا امروز قرار است در فدراسيون کشتي يک جلسه مهم برگزار و درباره تاريخ و نحوه برگزاري ليگ کشتي تصميمگيري شود.
لينک پي دي اف گزارش در روزنامه جوان