سعید احمدیان/ روزنامه جوان- نه سرمربی دارند و نه مدیرعامل، اوضاعشان آشفتهتر از هر زمان دیگری است؛ تا دیروز اگر نیمکتشان خالی بود، امروز با برکناری مدیرعاملشان، صندلی مدیریت هم خالی مانده است. این حکایت باشگاه استقلال است، تیمی که هر روز که میگذرد بلاتکلیفیاش بیشتر میشود، از نیمکت گرفته تا اتاق مدیریت باشگاه. کمتر از یک ماه از کنارهگیری فرهاد مجیدی میگذرد که دیروز هم احمد سعادتمند برکنار شد تا آبیها این روزها نه سرمربی داشته باشند و نه مدیرعامل.
کارمندی که جای سرمایهدار آمد
مدیرعاملی استقلال انگار برای کمتر مدیری آمد دارد، مدیرانی که با شعارهای دهان پرکن میآیند، اما بعد از چند ماه آنقدر ناکارآمدیشان آشکار میشود که چارهای جز برکناری آنها باقی نمیماند. مانند احمد سعادتمند که فروردینماه گذشته مسعود سلطانیفر حکم مدیرعاملیاش را امضا کرد، مدیری که از همان ابتدای آمدنش به استقلال دودستگی در این تیم به اوج رسید تا روزهای سختی در انتظار مدیرعامل سابق تیم والیبال بانک سرمایه و مدیرکل سابق دفتر استعدادیابی وزارت ورزش باشد، بهخصوص که فرهاد مجیدی، سرمربی وقت استقلال شمشیر را از رو برای مدیرعامل جدید بست تا نشان دهد که آبش با سعادتمند در یک جوی نمیرود و او از تصمیم وزارت ورزش در کنارهگیری سیدعبدالرضا موسوی، عضو متمول هیئت مدیره و آمدن سعادتمند ناراضی است: «این تصمیمهای نادرست مدیریتی را چه کسی برای استقلال میگیرد؟ چطور به این نتیجه میرسید که سرمایهدار برود و کارمند بیاید؟! پولدار برود و بیپول بیاید؟!»
با این حال سعادتمند بدون توجه به اختلافاتی که بر سر آمدنش به استقلال به وجود داشت، ۲۵ فروردین در برنامه فوتبال برتر تلویزیون اعلام کرد که کفش آهنی پوشیده است و وعده درآمد ۳۰۰ میلیاردی برای استقلال را داد: «ما کفش آهنی پوشیدهایم که کار کنیم. من خیلی اهل شعار نیستم، ولی این نوید را میدهم که به سمت روزهای خوب برویم. استقلال باید سالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان پول دربیاورد. در این هفته چارت سازمانی را در جلسه هیئت مدیره تعریف میکنیم و باید به سمتی برویم که حتی در امور خیریه هم فعال باشیم. ما هواداری داریم که چشمش تخلیه شده و باید به او کمک شود. متأسفانه استقلال تبدیل به یک گوشت قربانی شده، ولی من از امروز اینجا هستم و اجازه نمیدهم کسی حتی یک آجر هم از باشگاه ما ببرد.»
سعادتمند حتی در ادامه راههای درآمدزاییاش برای باشگاه خردادماه بود که از تولید پفک آبی و فروش کاشیهای دیوار کمپ حجازی که عکس هواداران با اندازه ۳۰ در ۲۰ در آن نقش بسته خبر داد، طرحهایی که جنجالها و البته واکنشهای طنزآمیزی را هم به همراه داشت. البته وعدههای پررنگ و لعاب سعادتمند را کمتر کسی جدی گرفت، به خصوص که مدیران پیش از او هم بارها چنین وعدههایی را داده بودند که کمتر عملی شده بود.
۸ دلیل برای امضای حکم برکناری
بازگشت استراماچونی به استقلال، جنجالیترین وعده سعادتمند به استقلالیها بود. او شهریورماه و پس از بالا گرفتن اختلافش با فرهاد مجیدی پیش از بازی حساس دربی جام حذفی که با برتری استقلال و صعود آبیها به فینال به پایان رسید، برای مذاکره با استرا راهی ایتالیا شد، سفری که سبب شد مجیدی که تیمش تقریباً قابل قبول نتیجه گرفته بود، استعفا بدهد و بعد از فینال جام حذفی از سرمربیگری آبیها کنارهگیری کند. وعده سعادتمند برای بازگشت استرا همانطور که پیشبینی میشد خیلی زود تو خالی از آب درآمد و بهرغم اینکه مدیرعامل استقلال از مذاکره با سرمربی ایتالیایی خبر داده بود، این مربی همه چیز را تکذیب کرد و گفت به او پیشنهادی نشده است.
شکست خوردن پروژه بازگشت استرا، کار سعادتمند را در استقلال تمام کرد و با افزایش اختلاف در هیئت مدیره آبیها، پس از اخبار ضد و نقیضی که عصر سهشنبه درباره برکناری سعادتمند منتشر شده بود سرانجام دیروز با وجود تکذیب اولیه، هیئت مدیره استقلال به صورت رسمی سعادتمند را برکنار کرد. این در حالی بود که او پیش از ظهر دیروز با رسانهای کردن توافق با آلکس نوری برای سرمربیگری استقلال، گویا به دنبال داشتن یک برگ برنده برای جلوگیری از برکناریاش بود.
در بیانیه استقلال درباره دلایل برکناری سعادتمند به هشت دلیل اشاره شده است: «۱- سفر نابهنگام و بینتیجه آقای سعادتمند به ایتالیا که برخلاف ادعاها و بر اساس اسناد موجود میشد دیرتر انجام شود و بدتر از آن مصاحبه جنجالی تلویزیونی و مصاحبه رسانهای بعد از جلسه هیئت مدیره بود که باعث برهم خوردن تمرکز تیم و در نتیجه از دست رفتن جام حذفی شد. ۲- اهمال آقای سعادتمند در پرداخت طلب آقای وینفرد شفر که باعث بسته شدن پنجره نقل و انتقالات و در نتیجه محرومیت تیم از حضور بازیکنان جدید در لیگ قهرمانان آسیا شد. ۳- رفتارهای خلاف شأن باشگاه در نقل و انتقالات و حضور سؤالبرانگیز در یک هتل به جای ساختمان باشگاه و همچنین همراهی شائبهبرانگیز برخی افراد در اتاق مذاکره که باعث ورود نهادهای نظارتی به موضوع نقل و انتقالات باشگاه استقلال شد. ۴- قراردادهای اقتصادی بینتیجه و بدون تأمین نظر هیئت مدیره که باعث بروز مشکلات مالی برای استقلال شد. ۵- خروج ارز از کشور بدون مجوز هیئت مدیره و بانک مرکزی که باعث وهن باشگاه استقلال شد. ۶- اتفاقات تأسفانگیز در کشور قطر، به ویژه در فرودگاه دوحه که دونشأن باشگاه استقلال بود. ۷- طرح مسائل داخلی و محرمانه باشگاه در سایت رسمی باشگاه به جای مدیریت بازیکنان و حل و فصل مشکلات که باعث خدشهدار شدن حیثیت و اعتبار باشگاه استقلال شد. ۸- همچنین بازی با احساسات هواداران باشگاه استقلال به بهانه بازگرداندن استراماچونی، سرمربی سابق باشگاه، اعضای هیئت مدیره با در نظر گرفتن مصالح باشگاه و لزوم اقدام سریع برای جلوگیری از وارد آمدن ضربات بیشتر بر پیکره باشگاه.»