سعيد احمديان/ روزنامه جوان- با نامشان و برو بیایی که در ورزش داشتهاند، یاد گرفتهاند کاسبی کنند؛ میخواهد یک چهره معروف مانند فرهاد مجیدی باشد یا محمد پروین که به واسطه پدرش مدتی به فوتبال آمد و پس از آن هم رفت پی کارش. هرچه هست آنها تا جایی که نام و چهرهشان برش داشته باشد، سعی میکنند کارشان را جلو ببرند، نه در کاری که مربوط به فوتبال یا ورزش باشد، نامشان مینشیند پشت تجارت اقتصادیشان که کاسبیشان زودتر پیش برود. یکی مانند مجیدی واسطه واردات غله و گرفتن ارز دولتی برای شریکهایش میشود و آن دیگری مانند پسر پروین هم برنج وارد میکند و بدهی به بار میآورد و نام پدر و وساطت او نیز سد برخورد میشود.
البته که «مجیدی»ها و «پروین»ها زیادند، به خصوص که علاوه بر قراردادها و پولهای میلیاردی که از کنار فوتبال به حسابشان آمده، طلبکاریشان تمام شدنی نیست، طوری که مسئولان سلبریتی باز با چراغ سبزشان میخواهند طلب بینهایت آنها را صاف کنند. اسمش میشود رانت که این روزها با افشاگری یکی از نمایندگان مجلس دوباره پای چهرههای معروف ورزش به چنین واسطهگریهایی باز شده است. چهرههایی که با نامشان موانع از پیشروی آنها برداشته میشود و مسئول و مدیر هم سرخوش از راه انداختن کارشان بدون پشت سر گذاشتن مسیر قانونی با آن چهره معروف عکس سلفی میگیرد تا به اهل و عیالش نشان دهد!
«آقای فرهاد مجیدی فوتبالیست مشهور، ۹ بار در لیست ارز دولتی بوده است»، همین توئیت احمد امیرآبادیفراهانی، نماینده مجلس کافی بود که بار دیگر پرونده رانتخواری چهرههای شناخته شده فوتبالی باز شود. چهرههایی که گویا تنها اسمشان برگ سبز عبور از هفت خان رستمی است که تاجران و فعالان اقتصادی باید یک به یک طی کنند تا در نهایت به خط پایان برسند یا نه. حکایت «مجیدی»ها، اما متفاوت است، نه خبری از هفت خان رستم است و نه پشت در مسئول ماندن، بدون اینکه پایشان به اداره یا وزارتخانهای باز شود، برخی مسئولانش آنقدر از هول حلیم توی دیگ میافتند که حتی به پیشواز آنها هم میروند. برای امروز و دیروز هم نیست و سالهاست که چنین عادتی باب شده که کارشان را بدون ضوابط راه میاندازند و دست به سینه برابرشان بلند میشوند.
افشاگری نماینده قم درباره مجیدی اگرچه با تکذیب او مواجه شد و مجیدی با رد اینکه نه شرکتی دارد و نه ارز دولتی گرفته، تهدید به شکایت کرد که «دروغ میگویند تا وایرال بشوند. آدرس غلط میدهند تا برای اندکی شهرت، مردم را مقابل دزدیها و اختلاسها فریب بدهند»، اما بعد از آنکه دوباره امیرآبادیفراهانی جزئیات بیشتری را افشا کرد و گفت که از شکایت و رفتن به دادگاه استقبال میکند دیگر خبری از تکذیب سرمربی سابق استقلال نشد تا مشخص شود که خبری هست. این نماینده مجلس در پاسخ مجیدی آدرسهایی داده بود که دیگر تکذیبهای مجازی و اینستاگرامی هم نمیتوانست روی آن ماله بکشد: «فرهاد مجیدی در تاریخهای ۲۸ و ۳۱ تیرماه به دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت مراجعه کرده و درخواست وی به دستور مسئولان این وزارتخانه تأیید و در کارگروه تخصیص ارز مطرح شده است. در نهایت نیز ۹ ثبت سفارش به نام شرکتی که این فوتبالیست پیگیر آن بوده، انجام شده و در لیست تخصیص ارز دولتی قرار گرفته است. ممکن است فرهاد مجیدی، مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره آن شرکت نباشد، اما دوربینهای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، ورود وی را ثبت و ضبط کردهاند و حتی اسناد تماسهایی که او در رابطه با این موضوع با مسئولان صحبت کرده نیز موجود است.»
البته که با افشاگری امیرآبادی گویا این قصه سر دراز دارد و «مجیدی»ها یکی، دو تا نیستند: «یکی دیگر از فوتبالیستهای مشهور کشورمان هم در این زمینه نامش مطرح است. این فوتبالیست هم در حال پیگیری است تا یک شرکت معدنی نهاده دامی را بگیرد؛ بنده اعلام میکنم این فوتبالیست بهتر است که دست از این کار بردارد.»
هرچند هر فوتبالیست و چهره مشهوری در کار اقتصادی آزاد است، اما وقتی مشکل به وجود میآید که آن چهره معروف با کاسبی از نامش میرود میانبر میزند و ماجرای رانتخواریاش پیش میآید، آن وقت مانند امروز پرونده فساد چنین رانتهایی رو میشود که به گفته محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش برخورد با آن آغاز شده است: «وقتی موضوعی در بحث مبارزه با فساد، مطرح میشود نباید اجازه بدهیم با توجه به نفوذی که افراد در جایگاههای مختلف دارند، بخواهند از رانت استفاده کنند یا امتیازی بگیرند. امیرآبادی و سایر نمایندگان مجلس در راستای شفافسازی و مبارزه با فساد به دنبال مشخص شدن موضوع هستند. اسناد را رؤیت کردهام و افرادی از نام مجیدی سوءاستفاده کردهاند.»
هرچند با گرفتن گوش «مجیدی»ها باید یقه مدیرانی را هم گرفت که زیر درخواست معروفها را به واسطه نامشان مهر و امضا میکنند و در کارشان بین یک تاجر فوتبالی و مشهور و یک تاجر معمولی فرق میگذارند.