سعید احمدیان/ روزنامه جوان- المپیکیهای شمشیربازی بعد از ۹ ماه دوباره دور هم جمع شدهاند و از هفته گذشته سالن شمشیربازی آکادمی ملی المپیک میزبان پیمان فخری و شاگردانش است که خودشان را برای بازیهای توکیو آماده میکنند؛ رشتهای که زمستان گذشته توانست سهمیه تیمی المپیک را بگیرد. ملیپوشان اسلحه سابر در حالی این روزها اولین اردویشان را بعد از کرونا برپا کردهاند که همقسم شدهاند موفقیتهای شمشیربازی را در توکیو هم ادامه دهند؛ تیمی که با حضور مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی قرار است به المپیک برود و مانند تمام سالهای اخیر معادلات این رشته را به هم بزند.
تمرین با رؤیای مدال المپیک
ملیپوشان شمشیربازی در حالی تمریناتشان را آغاز کردهاند که مجتبی عابدینی در اولین اردو به دلیل مصدومیت حضور ندارد، اما سه المپیکی دیگر شمشیربازی با انگیزه بالایی برای بازیهای توکیو کارشان را آغاز کردهاند. علی پاکدامن که دومین تجربه حضورش در المپیک را پیش رو دارد، در گفتگو با «جوان» درباره اولین اردو بعد از ۹ ماه و هدفگذاری برای المپیک میگوید: «به تعطیلی طولانی عادت نداشتیم و دلمان برای مبارزه تنگ شده بود، البته در این مدت هفتهای چهار یا پنج جلسه تمرین داشتیم تا بدنمان از آمادگی خارج نشود. از چهار سال پیش برای توکیو استارت زدیم. سخت تمرین میکنیم و مربی خوبی بالای سرمان است تا بهترین عملکرد را داشته باشیم.»
پاکدامن معتقد است که حمایت مسئولان هم باید به اندازه افتخارات شمشیربازی باشد: «ما خودمان شمشیربازی را با افتخارات بالا آوردیم و حالا جزو سبد مدالآوران المپیک هستیم، با رسیدن به چهارمی دنیا انتظارتمان بیشتر است و حداقل خواستهمان این است که سالن اختصاصی داشته باشیم.»
محمد فتوحی ملیپوش یزدی شمشیربازی هم در گفتگو با «جوان» درباره شرایط اردو بعد از مدت زیادی که به دلیل کرونا تعطیل بود، از شرایط خوب ملیپوشان صحبت میکند: «چنین تجربهای در سالهای حضورم در شمشیربازی نداشتم که این زمان طولانی تعطیل باشیم و نه در اردو و مسابقهای شرکت کنیم، البته در ۹ ماه با برنامههای کادر فنی جلو رفتیم و شرایط بدی نداریم.»
فتوحی که همراه با سه ملیپوش دیگر برای المپیک استارت زده، این روزها با رؤیای مدال المپیک زندگی میکند: «شاید سالها پیش آرزو داشتیم در المپیک باشیم، اما هدف بزرگترمان مدال المپیک است که ماحصل سالها زحمتمان در مسابقات است و این روزها با رؤیای مدال المپیک زندگی میکنیم.»
محمد رهبری دیگر ملیپوش المپیکی شمشیربازی هم در گفتگو با «جوان» تعطیلی طولانیمدت اردوها را باعث دور شدن از آمادگی میداند: «۹ ماه خیلی سخت گذشت و در ۱۰ سالی که در تیم ملی هستم این سابقه نداشت، کرونا باعث شد از آمادگی دور شویم، الان خوشحالم که دوباره به اردو برگشتیم و دلمان برای تمرین تنگ شده بود.»
رهبری وعده میدهد که بچههای شمشیربازی به کمتر از مدال راضی نمیشوند: «هدف کل تیم این است که نتیجه خوبی بگیریم و تنها به دنبال سهمیه گرفتن نبودیم و آن را فراموش کردهایم. انتظار داریم بهترین نتیجه تاریخ را در المپیک بگیریم و به کمتر از مدال راضی نیستیم و همیشه بهترینها را میخواهیم و برای آن زحمت میکشیم.»
المپیکیهای فردا کنار المپیکیهای امروز
حضور دو ملیپوش جوان در کنار المپیکیها یکی از شاخصههای ویژه تمرینات تیم ملی شمشیربازی است. نیما زاهدی و امیرحسین شاکر دو ملیپوش جوانی هستند که در اردوی تیم ملی حضور دارند؛ تصمیمی که پیمان فخری سرمربی تیم ملی شمشیربازی در گفتگو با «جوان» در مورد آن اینطور توضیح میدهد: «اگر این کار را نمیکردیم که بچههای ملیپوش اصلی حاشیه امنیت داشتند و با توجه به اینکه میدیدند رقیبی ندارند، دنبال بهتر شدن و قویتر شدن نمیرفتند. حضور بازیکنان جوان در تمرین تیم بزرگسالان باعث میشود کسی حاشیه امنیت نداشته باشد و از سوی دیگر پشتوانههای ما قویتر شود.»
فخری دلیل حضور بازیکنان جوان در کنار بزرگسالان را پختهتر شدن آنها عنوان میکند و میگوید: «شمشیربازی یک جریان شده و ادامه دارد، یک روز میگفتند مجتبی عابدینی، بعدش علی پاکدامن اضافه شد، بعد از آن محمد رهبری، محمد فتوحی و فرزاد باهر آمدند، اینها نفراتی هستند که آمدند و خودشان را ثابت کردند و نفرات دیگر هم پشت سر آنها قرار گرفتهاند. بچههای اصلی تیم ملی هم این موقعیت امروزشان را راحت به دست نیاوردهاند و با حضور دو ملیپوش جوان در اردوی بزرگسالان خواستیم که این بچهها قدر قهرمانان را بدانند و پخته شوند. قبلاً هفتهای سه یا چهار جلسه میآمدند، اما الان دیگر جوانان همیشه در اردوی بزرگسالان هستند و پشتوانه خوبی دارند و نفرات دیگر و جوانتری هم به این جمع اضافه خواهند شد. سطح این بچههای جوان خیلی بالاست و اسمشان را در سالهای آینده بیشتر خواهید شنید.»
نیما زاهدی یکی از ملیپوشان جوانی است که مدال جام جهانی جوانان و مدال آسیا در رده امید و جوانان را دارد، او در گفتگو با «جوان» درباره حضورش در اردوی بزرگسالان میگوید: «حضورمان در اردو سبب میشود هم پشتوانه تیم بهتر شود و هم با توجه به اینکه با بازیکنان سطح بالایی مانند مجتبی عابدینی، علی پاکدامن، محمد رهبری و فتوحی کار میکنیم، کیفیت رقابتمان بالا برود و از تجربه و تکنیکهایشان استفاده میکنیم. وقتی میبینیم که بزرگسالان ما اینقدر پیشرفت کردهاند و دنیا شمشیربازی ایران را میشناسد، ما هم سعی میکنیم بیشتر جلو برویم و به این کیفیت برسیم و دورههای بعدی المپیک نماینده ایران باشیم.»
امیرحسین شاکر ۱۹ ساله، جوانترین شمشیربازی حاضر در این اردو است که برنز نوجوانان و جوانان آسیا و نقره امیدها را دارد و اولین سهمیه شمیربازی را در المپیک جوانان به دست آورده است. شاکر در گفتگو با «جوان» از این تجربه اینطور صحبت میکند: «از پارسال تا حالا آقای فخری لطف کردهاند و ما به عنوان ملیپوشان جوان در کنار بزرگسالان حضور داریم، سطحمان خیلی بالا رفته و یک کلاس درس بزرگ برای ماست. نتایجی که در قهرمانی آسیا یا المپیک جوانان به دست آوردم به خاطر حضور در این اردوی بزرگسالان است که باعث شد ترسم از رویارویی با بزرگسالان ریخته شود. امیدواریم پشتوانه خوبی برای این بچهها باشیم، به خصوص که این نسل به افتخاراتی رسیده که تا قبل از آن برای خیلیها آرزو بود، اما الان آنها با موفقیتهایی که داشتهاند، راه را برای ما باز کردهاند تا این موفقیتها را تکرار کنیم.»