روزنامه نگار ورزشی 01:21 - 1399/10/01
حاشیه‌ای بر سفر متهمان ممنوع‌الخروج پرونده ویلموتس به قطر و حذف کمیته ملی المپیک از اساسنامه فوتبال

تاج و رفقا در خانه امن!

سفر دو متهم ممنوع‌الخروج پرونده ویلموتس به قطر و همچنین حذف غیرقانونی کمیته ملی المپیک از مجمع فدراسیون فوتبال که در سایه اهمال نهاد‌های نظارتی و قضایی صورت می‌گیرد، فدراسیون فوتبال را تبدیل به یک خانه امن برای تاج و سایر متهمان ویلموتس گیت کرده است.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- فدراسیون فوتبال و مدیران بازنشسته آن که متهمان اصلی پرونده ویلموتس گیت هستند، گویا تبدیل به یک جزیره جداافتاده در کشور شده‌اند. فدراسیونی که با وجود تخلفات و فسادی که در آن وجود دارد، مدیرانش فارغ از پاسخگویی به هر نهادی درباره اتهامات‌شان در ماه‌های اخیر با لابی‌های گسترده در سطح هیئت‌های فوتبال استانی برای انتخابات و سفر‌های خارجی در ظاهر توریستی و کاری برای راپورت جدیدترین تحولات داخلی به فیفا، هیچ مانعی را مقابل خود نمی‌بینند و با بلند کردن چماق خیالی تعلیق در صورت دخالت سازمان‌های غیرفوتبالی، برای ادامه فعالیت‌های غیرقانونی‌شان حاشیه امنیتی را به وجود آورده‌اند تا حضورشان در فوتبال تداوم داشته باشد. حضور دو متهم اصلی پرونده فساد در فوتبال در قطر به عنوان مهمان ویژه فینال لیگ قهرمانان و لابی‌شان با مقامات AFC، گویای ترکتازی آن‌ها در این روزهاست که بدون هیچ برخوردی برای خودشان در حال پرو کردن کت و شلوار ریاست دوره بعدی فدراسیون فوتبال هستند.

راپورت جدید روی کارتابل اینفانتینو؟

مهدی تاج، حیدر بهاروند و مهدی محمد‌نبی سه مسافر فدراسیون فوتبال بودند که برای تماشای فینال لیگ قهرمانان راهی قطر شدند، سفری که با توجه به شنیده‌هایی که درباره ممنوع‌الخروجی بهاروند و تاج، دو متهم پرونده ویلموتس گیت به گوش می‌رسید، عجیب بود. با این حال به نظر می‌رسد آن‌ها بدون دردسر از کشور خارج شده‌اند و به دوحه رفتند تا مشخص شود که شاخ و شانه‌های نهاد‌های نظارتی و قضایی مانند مسئولان قوه قضائیه و نمایندگان مجلس تا امروز تنها جنبه نمایشی داشته است و متهمان این پرونده که ضرر ۲۴۰ میلیاردی به بیت‌المال وارد کرده‌اند، بدون اینکه مورد بازخواست جدی قرار گیرند، در حال اجرایی کردن نقشه‌های‌شان برای انتخابات اسفند امسال هستند.

در گزارش‌هایی که سایت فدراسیون فوتبال از سفر این سه مدیر به دوحه منتشر کرده، آن‌ها با شیخ سلمان و ویندزور جان رئیس و دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا دیدار کرده‌اند. حضور مهدی تاج در این دیدار‌ها اگرچه با توجه به پست تشریفاتی نایب‌رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا قابل توجیه است، اما به نظر می‌رسد با توجه به تحرکاتی که رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال در پشت پرده برای ماندن مدیران بازنشسته انجام می‌دهد، رایزنی با مسئولان AFC می‌تواند قابل تأمل باشد، به خصوص که مجلس سفت و سخت مقابل ورود مدیران بازنشسته‌ای مانند حیدر بهاروند و سایر اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با توجه به قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان ایستاده است.

به نظر می‌رسد در این دیدار‌ها مانند گذشته اقدامات مجلس و سایر نهاد‌های نظارتی برای اجرای قانون و برخورد با فساد با عنوان دخالت نهاد‌های غیردولتی در فوتبال به مسئولان ارشد کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا راپورت داده شده است تا پروژه مهدی تاج که به عنوان رئیس در سایه فعالیت می‌کند برای ادامه کار بهاروند و سایر مهره‌های رئیس مستعفی پیش برود و با حساسیت فیفا به تذکرات قانونی مجلس و مطرح شدن دوباره خطر تعلیق، بازنشسته‌ها با مانعی برای ورود به انتخابات روبه‌رو نشوند و مانند یک دهه گذشته سلطه این جریان بر فوتبال ادامه داشته باشد.

بی‌قانونی هر روز بیشتر از دیروز

وقتی نه نظارتی باشد و نه بازخواستی، همین می‌شود که مدیران بازنشسته و غیرقانونی فدراسیون فوتبال، علاوه بر پروسه فیفاهراسی برای ماندن، اساسنامه جدید فدراسیون را هم طوری تنظیم می‌کنند که برخلاف سایر کشور‌های دنیا، یکی از اعضای اصلی مجمع، یعنی کمیته ملی المپیک را حذف می‌کنند تا سیطره‌شان در فوتبال بدون کمترین مخالفتی ادامه داشته باشد. اگرچه حذف وزارت ورزش از مجمع فدراسیون به درخواست فیفا و برای عدم دخالت دولت در فوتبال در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال صورت گرفت، اما خط کشیدن روی نام کمیته ملی المپیک به عنوان عضو مجمع فدراسیون فوتبال از جمله اصلاحات غیرقانونی مدیران بازنشسته فوتبال بود که ردپای آن را باید در نزدیکی مسئولان کمیته و وزارت ورزش جست‌وجو کرد که سبب شده پس از حذف وزیر ورزش، نماینده کمیته ملی المپیک هم کنار گذاشته شود. حذف کمیته ملی المپیک از مجمع فدراسیون فوتبال در شرایطی صورت گرفته که این کمیته با توجه به غیردولتی بودن در اکثر کشور‌ها جزو مجامع فدراسیون‌هاست و نام نماینده آن حتی به عنوان رئیس مجمع هم دیده می‌شود.

با این حال مدیران بازنشسته و غیرقانونی فدراسیون فوتبال با حذف کمیته ملی المپیک به نظر می‌رسد که اهداف خاصی را دنبال می‌کنند و آن همان تبدیل شدن به جزیره‌ای جداافتاده برای در امان ماندن از هرگونه نظارت و پاسخگویی است تا بتوانند اهداف و نقشه‌هایی را که مهدی تاج و سایر مدیران بازنشسته برای خودشان ترسیم کرده‌اند، پیاده کنند.

البته حذف غیرقانونی کمیته ملی المپیک از مجمع فدارسیون فوتبال با اعتراض شدید رضا صالحی‌امیری، رئیس کمیته ملی المپیک روبه‌رو شده و او این حرکت را عامدانه دانسته است: «حذف کمیته ملی المپیک که در همه کشور‌ها جزو مجامع فدراسیون‌هاست، عامدانه بود و بی‌تدبیری صورت گرفت.» صالحی‌امیری پس از این اتفاق در نامه‌ای به جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا مراتب اعتراض و تجدیدنظر در این رابطه را اعلام کرده است.

چنین حذف‌هایی در اساسنامه را بگذارید کنار استناد به ممنوع نبودن ورود بازنشسته‌ها به انتخابات فدراسیون فوتبال در اساسنامه جدید، آن هم با وجود مغایر بودن آن با نص صریح قانون کشور تا مشخص شود که تاج و سایر متهمان ویلموتس برای ادامه حضورشان در فوتبال خواب‌های زیادی دیده‌اند. مسئله‌ای که نباید از چشم نهاد‌های امنیتی و نظارتی دور بماند و باید برای خنثی کردن این توطئه، تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان