روزنامه نگار ورزشی 20:56 - 1399/12/09
حاشیه‌ای بر قهر مهدی قایدی از استقلال و درخواست او برای اصلاح قراردادش

چاهی که «سعادتمند»‌ها برای فوتبال کنده‌اند!

مهاجم استقلال در حالی به بهانه سه برابر نشدن قراردادش در تمرینات شرکت نمی‌کند که نهاد‌های قضایی باید با مدیرانی مانند احمد سعادتمند که دوره گذشته با امضای قرارداد‌های نجومی، انتظارات را بالا برده‌اند برخورد کند.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- وقتی با مدیر متخلفی که یک شبه تصمیم می‌گیرد قرارداد‌ها را بدون هیچ ضابطه و منطقی چند برابر کند، برخورد نمی‌شود و با وجود تأکید نهاد‌های نظارتی این قرارداد‌های نجومی اصلاح نمی‌شوند، خروجی‌اش می‌شود اینکه بازیکنان دیگری هم که جا مانده‌اند راه می‌افتند دنبال اینکه تا امضای‌شان را پای چند برابر شدن قراردادشان نیندازند، پای‌شان را به تمرین نگذارند، مانند مهدی قایدی، مهاجم تأثیرگذار آبی‌ها در چند فصل گذشته که پس از بازی با نساجی با حالت قهر دیگر در تمرینات استقلال شرکت نکرده و پیغام و پسغام داده که تا قراردادش اصلاح و نجومی نشود حاضر نیست تمرین کند، آن هم در حالی که تا سال ۱۴۰۲ قرارداد دارد و غیبتش در تمرینات توجیهی ندارد، به خصوص که مسئولان باشگاه می‌گویند نزدیک به ۶۷ درصد قرارداد این فصلش را دریافت کرده و غیبتش ناموجه است.

وقتی از کیسه خلیفه می‌بخشیدند

شهریورماه گذشته وقتی مدیران استقلال در اقدامی عجیب تصمیم گرفتند به جای باشگاه، یکی از طبقات هتل ۵ ستاره آزادی را برای مذاکره با بازیکنان و امضای قرارداد‌های جدید رزرو کنند، خیلی‌ها انتقاد کردند که چرا باشگاهی که دفتر دارد باید بازیکنانش برای تمدید یا قرارداد جدید به هتل بیایند. چند ماه بعد، اما زمانی که رقم‌های نجومی قرارداد‌هایی که احمد سعادتمند، مدیرعامل وقت استقلال زیرشان را امضا کرده بود، فاش شد مشخص شد مذاکرات هتلی چه پشت پرده‌ای داشته است. شنیده می‌شود دست و دلبازی‌های مدیر وقت استقلال از بیت‌المال آنقدر بی‌حد و مرز بوده که بازیکنان نیز از رقمی که به آن‌ها پیشنهاد می‌شده، تعجب می‌کردند. ضمن اینکه رقم پیشنهادی باشگاه بسیار بالاتر از رقمی بوده که آن‌ها انتظار داشتند!

آخرین آن هم افشای قرارداد وریا غفوری بود. کاپیتان استقلال در حالی که هنوز با استقلال قرارداد داشت و به صورت طبیعی احتیاجی به مذاکره جدید و امضای قرارداد جدید نبود، اما احمد سعادتمند در اقدامی قابل تأمل که باید مورد توجه نهاد‌های بازرسی و نظارتی قرار گیرد، قرارداد کاپیتان استقلال را سالانه از ۲ میلیارد به ۸ میلیارد رساند و یک قرارداد جدید دو ساله با غفوری امضا کرد تا دریافتی کاپیتان آبی‌ها در مجموع دو سال به ۱۴ میلیارد برسد و افزایش بیش از سه برابری را نسبت به قرارداد قبلی داشته باشد. غفوری تنها نبود، محمد دانشگر، فرشید اسماعیلی، فرشید باقری و بازیکنان دیگری هم هستند که سعادتمند قرارداد‌های بالای ۱۰ میلیاردی با آن‌ها برای دو سال امضا کرده و قرارداد قبلی‌شان را اصلاح یا تمدید کرده است.

مهدی قایدی هم یکی دیگر از بازیکنانی بود که سعادتمند به او وعده داده بود که قراردادش را اصلاح می‌کند و به چند برابر می‌رساند. این بازیکن در حالی قرارداد ۸۴۰ میلیونی با استقلال دارد که مدیر سابق آبی‌ها به شماره ۱۰ این تیم وعده داده بود قرارداد او را سه برابر خواهد کرد و به سالانه ۳ میلیارد خواهد رساند. این در شرایطی است که قایدی با استقلال تا سال ۱۴۰۲ قرارداد دارد و نیازی به یک قرارداد جدید و اصلاح رقم آن نبود.

در ادامه سعادتمند برکنار شد و فرصت نکرد قرارداد قایدی را اصلاح کند. این بدترین خبر ممکن برای مهاجم کوتاه‌قامت آبی‌ها بود. این بازیکن وقتی می‌دید بازیکنانی که نصف او هم برای تیم تأثیرگذاری ندارند چند برابرش دریافتی دارند، نمی‌توانست با این موضوع کنار بیاید و وقتی دید مدیران جدید استقلال نسبت به وعده‌ای که سعادتمند داده بود توجهی ندارند، تصمیم گرفت پس از بازی با نساجی در تمرین استقلال غیبت کند تا اینگونه اعتراضش را به گوش باشگاه برساند.

«سعادتمند»‌ها محاکمه شوند

در حالی قایدی بیش از یک هفته است که در تمرین استقلال غایب است که پرتوقع کردن بازیکنانی مانند مهاجم استقلال به عملکرد مدیرانی برمی‌گردد که بدون هیچ ضابطه‌ای قرارداد‌های بازیکنان این تیم را در شروع فصل چندبرابر کردند و تا امروز بابت این حیف و میل‌ها و بذل و بخشش‌هایی که از بیت‌المال انجام داده‌اند از سوی هیچ مرجعی برای پاسخگویی احضار نشده‌اند.

در این بین نه قایدی مقصر است و نه غفوری، باید یقه مدیرانی را گرفت که امروز با انداختن چنین آتشی به خرمن استقلال، خودشان کنار رفته‌اند و نظاره‌گر حواشی هستند که با مدیریت آن‌ها بر استقلال آوار شده است. در این میان از کم‌کاری مدیران جدید استقلال و البته نهاد‌های نظارتی هم نباید گذشت. اگرچه سازمان بازرسی در واکنش به قرارداد‌های نجومی استقلال در زمان مدیریت احمد سعادتمند خواستار کاهش قرارداد‌ها شده بود، اما این خواسته هیچگاه از سوی مسئولان فعلی استقلال عملی نشد و رقم‌های نجومی قرارداد‌ها به قوت خود باقی است.

در زمانه بی‌عملی مدیریت استقلال و روی زمین ماندن درخواست سازمان بازرسی، نهاد‌های نظارتی و قضایی باید ورود جدی‌تری به ریخت و پاش‌هایی که مدیران دولتی فوتبال از بیت‌المال انجام می‌دهند داشته باشند، به خصوص که وزارت ورزش به عنوان مالک دو باشگاه دولتی استقلال و پرسپولیس تاکنون اراده‌ای برای برخورد با مدیران متخلف در این دو باشگاه دولتی نشان نداده است. در قدم اول علاوه بر اصلاح قرارداد‌ها باید با مدیران متخلفی که این قرارداد‌ها را امضا کرده‌اند برخورد و مدیرانی مانند احمد سعادتمند را به پای میز محاکمه کشاند تا پاسخ دهند با چه مجوزی قرارداد‌ها را آن هم در شرایط سخت اقتصادی کشور چند برابر کرده‌اند.

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان