سعید احمدیان/ روزنامه جوان- دیروز در حالی از سامانه خبرنگاران کشتی رونمایی شد که رئیس فدراسیون کشتی هم در این مراسم سعی کرد در فاصله زمانی کوتاهی که تا المپیک باقی مانده، بار دیگر به چالشها و مشکلاتی که بر سر راه ورزش اول کشور وجود دارد، اشاره کند. چالشهایی که علیرضا دبیر میگوید مانع بزرگی بر سر راه کشتی است و این رشته را که امید اصلی مدالآوری در المپیک سال آینده توکیو است، میتواند بیشتر از قبل برای مدالآوری به سختی بیندازد.
حضور یزدانی در انتخابی یک پیام برای همه بود
در فاصله شش ماه مانده تا المپیک توکیو، رئیس فدراسیون کشتی دیروز باز هم تأکید کرد که هیچ کشتیگیری بدون حضور در مسابقات انتخابی، دوبنده تیم ملی را در المپیک تابستان آینده نخواهد پوشید. یکی از وعدههای مهم علیرضا دبیر وقتی تابستان ۹۸ ریاست فدراسیون کشتی را تحویل گرفت، رونمایی از چرخه انتخابی تیمهای ملی کشتی بود، چرخهای که اگرچه در سال ۹۹ با توجه به شیوع کرونا و لغو اکثر تورنمنتهای بینالمللی به صورت کامل و آن چیزی که مدنظر رئیس فدراسیون کشتی بود اجرا نشد، اما رقابتهای انتخابی که برای مسابقات جهانی صربستان که در ادامه لغو شد از جمله تلاشهای فدراسیون در دوره جدید برای ملاک قرار دادن انتخابیها در انتخاب ملیپوشان بود، به خصوص که هم غلامرضا محمدی و هم محمد بنا متقاعد شدهاند خروجی که از انتخابیها خارج میشود را بپذیرند.
تأکید ویژه روی انتخابیها سبب شده قهرمانی مانند حسن یزدانی قهرمان جهان و المپیک هم با توجه به روندی که فدراسیون تعیین کرده به آن پایبند باشد. هفته گذشته بود که انتخابی در وزن ۸۶ کیلوگرم برگزار شد و یزدانی با شکست کامران قاسمپور در مسابقه انتخابی، به عنوان ملیپوش این وزن در المپیک انتخاب شد.
دبیر دیروز به برخی انتقاداتی که راجع به روند اجرای کجدار و مریز انتخابیها صورت میگیرد، اینطور پاسخ داد: «به چرخه انتخابی تیم ملی پایبندم، اما وقتی کرونا آمد، نتوانستیم مسابقاتمان را به طور کامل اجرا کنیم. وقتی برای حسن یزدانی انتخابی گذاشتیم، یک پیام داشت و پیامش هم این بود که همه باید با انتخابی ملیپوش شوند. قطعاً در تمامی اوزان رقابت انتخابی خواهیم داشت.»
رئیس فدراسیون کشتی البته اشاره کرد که ممکن است زمان برگزاری انتخابیها مختلف باشد: «کشتیگیری مثل حسن یزدانی باید زودتر انتخاب میشد تا روی حریفش تمرکز کند، اما در وزنی مانند ۱۲۰ کیلو که چهرههای جوانی رقیب هستند، دیرتر برگزار شدن انتخابی سبب میشود این ملیپوشان با توجه به رقابتی که دارند، رشد کنند و این به نفع کشتی است.»
دبیر همچنین تأکید میکند که انتخابیها در المپیک یک شکل نخواهد بود: «گاهی ممکن است دو کشتیگیر همزمان به تورنمنت خارجی نیز اعزام شوند. جام تختی را ۲۸ اردیبهشت داریم و اگر برگزار شود، شاید یکی، دو وزن در آزاد و فرنگی در آنجا برای انتخابی کشتی بگیرند. احتمال کشتی مستقیم نیز وجود دارد و احتمال اینکه خیلیها به تورنمنت لهستان بروند و آنجا کشتی بگیرند هم وجود دارد؛ بنابراین احتمال اجرای یکی از این سه حالت وجود دارد. نمیدانم چرا برخیها انتقاد میکنند، واقعاً ما انتخابی خواهیم داشت و به آن پایبندیم. من برای خودم جهنم نمیخرم، الان با برگزاری انتخابی دو وزن، عموزاد و قاسمپور که بازنده شدند، حداقل حریفانشان را دعا میکنند.»
با دلار ۲۵ هزارتومانی، بودجه کشتی باید ۸۰ میلیارد باشد
یکی از مهمترین مشکلات کشتی که بارها دبیر نسبت به عدم حل آن هشدار داده، مسائل مالی و بودجهای است که به گفته وی یکی از دلایل اصلی کاهش جمعیت کشتیگیران نیز محسوب میشود: «ما در فروردین شش اعزام داریم که ۵ میلیارد و نیم پول میخواهد. والیبال یک اعزام به آسیایی دارد که ۱۲ نفر میبرند، اما ما ۵۴ نفر باید اعزام کنیم. پول برای اعزام نداریم و اگر پول نرسد نباید کسی گلایه کند که چرا برخی اعزام نشدند.»
دبیر معتقد است که بودجه کشتی باید چند برابر مبلغ فعلی باشد: «کشتی دیگر با هزینه زیر ۷۰ یا ۸۰ میلیارد تومان در سال نمیچرخد. آنقدر مجلس و وزارت ورزش رفتهام که خسته شدهام. دیروز با این عصا سه ساعت در وزارت ورزش بودم و مدام باید دنبال پول باشم. ما دو فدراسیونیم، قبل از من هم فدراسیون همین مشکل را داشت و بعد از من هم دارد، چانه کشتی کوچک است. اصلاً سال المپیک مهم نیست، سه سال قبل قطعاً مهمتر است. کل پولی که به ما میدهند ۱۲ میلیارد است که جواب نمیدهد. مگر میشود دلار ۳ هزار تومانی، ۲۵ هزار تومان شود و بودجه تغییری نکند. با این وضعیت چرخ کشتی نمیچرخد.»