سعید احمدیان/ روزنامه جوان- دو بازی، دو برد، چهار گل زده و بدون گل خورده، کارنامه درخشان تیم ملی فوتبال تا پایان هفته دوم مرحله نهایی انتخابی جام جهانی است تا برخلاف مرحله اول، ایران شروع خوبی از همین ابتدا برای رسیدن به بلیت قطر داشته باشد.پس از یک برد نزدیک و البته سخت مقابل سوریه اما سه شنبه شب در ورزشگاه خلیفه دوحه، ملی پوشان نمایشی متفاوت نسبت به بازی پنج شنبه گذشته در ورزشگاه آزادی داشتند و توانستند دومین برد را با یک نتیجه قاطعانه تر به دست بیاورند و با سه گل، عراق را شکست دهند تا با دو برد و کسب 6 امتیاز در صدر جدول گروه A قرار بگیرند و مقتدارنه در راه رسیدن به قطر پیش بروند.
راز پیروزی بر عراق چه بود؟
پس از یک نمایش نهچندان دلچسب و قابل قبول مقابل سوریه، طبیعی بود که نگرانیها نسبت به بازی سهشنبه با عراق بیشتر شود، به خصوص که با تیمی روبهرو بودیم که کرهجنوبی را در بازی اول در سئول متوقف کرده بود و با انتخاب سرمربی مشهور هلندی، یعنی دیک ادوکات برای دومین صعود به جام جهانی خوابهای زیادی دیده بود. ترکیب ایران برای بازی با عراق نشان میداد که اسکوچیچ به خوبی توانسته نقاط ضعف بازی هفته گذشته با سوریه را شناسایی کند و برای بازی با شاگردان ادوکات، تیم را با تغییراتی به میدان بفرستد. عدم هماهنگی و بازی ضعیف در کنارههای دفاعی یکی از مهمترین ایراداتی بود که به نحوه بازی ایران مقابل سوریه گرفته شده بود. ضعفهایی که اسکوچیچ سعی کرد در ترکیبی که در بازی با عراق میچیند آن را برطرف کند، به همین خاطر تیم ملی با سه تغییر در بازی با عراق به میدان رفت و تاکتیک تیم هم از ۱-۳-۲-۴ به ۲-۴-۴ تغییر پیدا کرد.
محرومیت سردار آزمون در بازی با سوریه، سبب شد اسکوچیچ، تیم ملی را با یک مهاجم نوک و سه هافبک هجومی که پشت سر مهدی طارمی حضور داشتند راهی میدان کند. در بازی با عراق با حضور آزمون، اما تیم ملی به استفاده از دو مهاجم نوک برگشت تا قدرت تهاجمی بیشتری را شاهد باشیم. مهمترین تغییرات اسکوچیچ در خط دفاعی بود، جایی که دو بال دفاعی چپ و راست ایران نسبت به بازی با سوریه تغییر کردند. در سمت راست دفاعی در بازی سوریه جعفر سلمانی و همچنین سعادت حردانی عملکرد ضعیفی داشتند، اما در بازی با عراق با رهایی صادق محرمی از مصدومیت و بازگشت او به ترکیب، ضعف سمت راست دفاعی پوشش داده شد. در سمت چپ دفاعی هم به جای وحید امیری که یک خط جلوتر رفته بود و در هافبک چپ بازی میکرد، امید نورافکن در ترکیب قرار گرفت تا از قدرت تهاجمی امیری برای نفوذ به دروازه عراق بیشتر استفاده شود.
علاوه بر این در پست هافبک دفاعی هم به جای میلاد سرلک که در بازی سوریه در ترکیب بود و به دلیل مصدومیت تعویض شد، سعید عزتاللهی در کنار احمد نوراللهی قرار گرفت. تغییری که به محکم شدن جلوی خط دفاعمان مقابل عراق کمک کرد و جلوی نفوذهای شاگردان ادوکات را گرفت. علیرضا جهانبخش هم که در بازی با سوریه در پست هافبک تهاجمی چپ قرار داشت در بازی با عراق به پست وینگر راست که پست تخصصیاش است تغییر پست داد تا علی قلیزاده که در بازی با سوریه در این پست به میدان رفته بود برای اولین بار در ماههای اخیر روی نیمکت قرار بگیرد. تغییراتی که نتیجه آن را در بازی با عراق دیدیم و تیم ملی توانست با پوشش ضعفهایی که مقابل سوریها داشت در هفته دوم مقابل عراق نمایش بهتر و روانتری داشته باشد و بتواند یکی از اصلیترین حریفانش را به راحتی شکست دهد. روندی که با حضور دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی فوتبال رقم خورده و او توانسته یکی از بهترین عملکردها را در بین مربیانی که تاکنون روی نیمکت ایران نشستهاند البته تا اینجای کار رقم بزند. ۹ برد پیاپی در ۹ بازی متوالی که سبب شده منتقدان این مربی فعلاً شمشیرهایشان را غلاف کنند.
ممنون که هستید
در بازی با عراق باز هم شاهد درخشش فاز هجومی تیم ملی بودیم، جایی که به نظر میرسد در نوک خط حمله سردار آزمون و مهدی طارمی تبدیل به یک زوج ترسناک برای تیمهای حریف شدهاند و با ادامه این روند میتوانند نامشان را به عنوان یکی از بهترین زوجهای خط حمله تاریخ فوتبال ایران ثبت کنند. در بازی با عراق، طارمی همچنان زهردار نشان داد و با گلی که در شرایط سخت وارد دروازه فهد طالب کرد نشان داد که حضور در پورتو چقدر او را پختهتر کرده است. البته طارمی نشان داد که فقط گل زدن بلد نیست، بلکه با پاس گلی که در همان ابتدای بازی با یک سانتر بلند به علیرضا جهانبخش داد ثابت کرد که یک گلساز قهار هم هست. آزمون هم اگرچه توپهایش وارد دروازه نشد، اما با یک پاس گل دیدنی که زمینهساز گل دوممان توسط طارمی شد و خیالمان را از برد راحتتر کرد، نقش پررنگی در برد سهشنبه شب داشت.
البته از علیرضا جهانبخش هم نمیتوان گذشت، کاپیتان جدید تیم ملی که پس از یک دوره رکود، دوباره به روزهای اوج برگشته است، روزهایی که تصمیمش در ترک برایتون و لیگ جزیره و بازگشت به لیگ هلند و پوشیدن پیراهن فاینورد در آن تأثیر زیادی داشته است. جهانبخش در بازی با عراق برای دومین بازی متوالی گل زد و نشان داد که بازوبند کاپیتانی برای او خوشیمن بوده و او پس از چند سال سخت که با توجه به سکونشینی در برایتون، حتی در تیم ملی هم نیمکتنشین شده بود، دوباره همان ستاره آماده سالهای گذشته شده است.
آقای گروه A
در حالی با برد سه شنبه شب مقابل عراق و هفته گذشته برابر سوریه، با دو پیروزی مقتدارنه با شش امتیاز در صدر جدول گروه A ایستادهایم که در دیگر بازیهای گروهمان، کره جنوبی پس از تساوی هفته اول مقابل عراق این هفته لبنان را یک بر صفر شکست داد. امارات و سوریه هم به تساوی یک – یک رسیدند. حالا در پایان هفته دوم پس از ایران صدرنشین، کره با چهار امتیاز دوم است، امارات با دو امتیاز در رده سوم قرار گرفته و سوریه، لبنان و عراق هم با یک امتیاز به دلیل تفاضل گل به ترتیب در ردههای چهارم، پنجم و ششم گروه قرار دارند.