روزنامه نگار ورزشی 17:19 - 1400/07/25
نگاهی به 16 تیم حاضر در بیست و یکمین دوره لیگ برتر فوتبال که از 27 مهر آغاز می شود

جامی چنین میانه میدان آرزوست!

در گزارشی به بهانه آغاز فصل جدید لیگ برتر فوتبال، وضعیت 16 تیم حاضر در این رقابت ها را که برای رسیدن به جام بیست و یکم دورخیز کرده اند، بررسی کرده ایم.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- ۲۰ سال از اولین دوره لیگ برتر که در سال ۸۰ کلید خورد، می‌گذرد و حالا از سه‌شنبه ۲۷ مهر قرار است فصل جدید فوتبال باشگاهی کشورمان آغاز شود. بیست‌ویکمین دوره رقابت‌های لیگ برتر که بار دیگر به مدت ۹ ماه هیجان را به خانه فوتبالی‌ها می‌برد. دوباره تنور فوتبال داغ می‌شود تا هواداران فوتبال چشم انتظار یک فصل جذاب باشند و البته امیدوار به اینکه بتوانند پس از یک سال و نیم دوری از استادیوم‌ها به دلیل شیوع کرونا، دوباره از نزدیک تماشاگر رقابت تیم‌های محبوبشان باشند.

پرسپولیس؛ حمله به ششمین جام متوالی

قهرمان پنج دوره متوالی لیگ برتر فوتبال در فصل جدید همچنان به دنبال بهبود رکورد فوق‌العاده‌اش است و خبری از فروکش کردن عطش قهرمانی قرمز‌ها نیست. آن‌ها بیست‌ویکمین دوره لیگ برتر را با کمترین تغییرات نسبت به فصل قبل آغاز می‌کنند تا یحیی گل محمدی همان تیم هماهنگ و یکدستی که نتایج شگفت‌انگیز این سال‌ها را رقم زده، همچنان در اختیار داشته باشد و با شاگردانش برای رسیدن به ششمین جام دورخیز کند. اگر چه گل‌محمدی در فصل جدید سه مهره تأثیرگذار پرسپولیس یعنی احمد نورالهی، محمدحسین کنعانی‌زادگان و شهریار مغانلو را به دلیل جدایی و رفتنشان به لیگ‌های امارات، قطر و سپاهان دیگر در اختیار ندارد، اما سرخ‌ها در پنج سالی که قهرمان شده‌اند، نشان داده‌اند که رفتن یک یا چند بازیکن تأثیرگذار نمی‌تواند روندی را که آغاز کرده‌اند، متوقف کند. علیرضا ابراهیمی، علی نعمتی، رضا دهقانی، حامد پاکدل و رضا اسدی، تازه واردان پرسپولیس هستند که گل محمدی امیدوار است با این خرید‌های تازه بتواند جای سه ستاره مهمش را که دیگر در اختیار ندارد، پر کند. با تمام این‌ها رقابت نزدیک برای قهرمانی در فصل گذشته که بین سپاهان و پرسپولیس وجود داشت، نشان داد قرمز‌ها در فصل جدید کار سختی برای رسیدن به ششمین جام متوالی پیش‌رو خواهند داشت.

سپاهان؛ تنها به قهرمانی راضی می‌شوند

پس از رقابت نزدیک و میلیمتری فصل گذشته با پرسپولیس که تنها دو امتیاز کم آوردند، در لیگ بیست‌ویکم تنها به بالا بردن جام قانع می‌شوند. با وجود تردید‌هایی که در آغاز فصل قبل با اولین تجربه محرم نویدکیا روی نیمکت سپاهان برای موفقیت زرد‌ها به وجود آمده بود، اما سرمربی جوان و کم حرف اصفهانی‌ها از همان اول شروع کار نشان داد که سپاهانی‌ها می‌توانند روی او برای موفقیت‌های بزرگ حساب ویژه‌ای باز کنند. سپاهان با حضور نویدکیا در فصل گذشته دوباره به جمع تیم‌های مدعی برگشت و تا هفته‌های آخر هم سایه به سایه قرمز‌ها پیش آمد و حالا برای فصل جدید، نویدکیا به دنبال به سرانجام رساندن پروژه قهرمانی سپاهان است، به خصوص که آن‌ها تا جایی که توانستند برای لیگ جدید بازیکن‌های اسم و رسم‌داری را به ترکیبشان اضافه کردند، شهریار مغانلو و مسعود ریگی را از پرسپولیس و استقلال و فرشاد احمدزاده را از فولاد به خدمت گرفتند تا با وجود جدایی بازیکنانی مانند احسان حاج صفی، پیام نیازمند و کی روش استنلی، یکی از مدعیان اصلی بیست‌ویکمین دوره لیگ برای رسیدن به جام قهرمانی در بهار سال آینده باشند و بعد از هفت سال دوباره جام را به زاینده‌رود ببرند.

استقلال؛ طلسم ۸ ساله بالاخره می‌شکند؟

حسرت استقلالی‌ها برای قهرمانی انگار تمام شدنی نیست و از فصلی به فصل دیگر منتقل می‌شود، آن‌ها که هشت سال از آخرین قهرمانی‌شان در لیگ برتر می‌گذرد، در فصل‌های اخیر با توجه به تغییرات مدیریتی زیاد و همچنین رفت و آمد‌های زیاد روی نیمکتشان، نتوانسته‌اند ثباتی را که یک تیم برای موفقیت لازم دارد داشته باشند. آن‌ها در حالی با فرهاد مجیدی برای فصل جدید آماده می‌شوند که لیگ قبل اگر چه در جمع سه تیم اول لیگ بودند، اما با توجه به فراز و نشیب‌های زیادشان کمتر توانستند هواداران آبی را به نزدیک بودنشان به جام امیدوار کنند. حالا آن‌ها فصل جدید را هم با یک هدف تکراری که هشت سال است در پی آن هستند آغاز می‌کنند، کسب چهارمین قهرمانی در لیگ برتر؛ هدفی که البته حریفان جدی و قدرتمندی پیش‌روی مجیدی و شاگردانش است. استقلالی‌ها برای فصل جدید تغییرات زیادی داشته‌اند و مهدی قایدی، هروره میلیچ، شیخ دیاباته، مسعود ریگی و فرشید اسماعیلی مهم‌ترین جداشدگان آبی‌ها هستند که قرار است جایشان با نام‌هایی مانند امین قاسمی‌نژاد، زبیر نیک‌نفس و روزبه چشمی که بار دیگر به استقلال برگشته است، پرشود. با تمام این تغییرات به نظر می‌رسد لیگ بیست‌ویکم آخرین فرصت مجیدی خواهد بود و او تنها با شکستن طلسم قهرمانی خواهد توانست جای پایش را در استقلال محکم کند.

تراکتور؛ خالی از ستاره در فصل جدید

پرشور‌ها در چند فصل گذشته پرحاشیه‌ترین روز‌های تاریخشان را سپری کردند، تیمی که در فصل ۹۴ - ۹۳ تا یک قدمی جام هم پیش رفت، اما پس از آن با توجه به واگذاری‌های متعدد مدیریتی و دست به دست شدن بین مالکان مختلف، دیگر از آن تیم مدعی که با هواداران پرشورش برای هر تیمی یک حریف ترسناک بود، خبری نیست. اوج آن در سه فصل اخیر و پس از انتقال مالکیت تراکتور به محمدرضا زنوزی سرمایه‌دار تبریزی بود، سال‌هایی که تراکتور به صورت متوسط در هر فصل حضور سه مربی جدید را روی نیمکت تجربه کرده، تغییرات زیادی که سبب شده است این تیم تبریزی از جمع مدعیان فاصله بگیرد. آن‌ها در شرایطی برای فصل جدید آماده می‌شوند که فصل گذشته روی پله چهارم قرار گرفتند و لیگ بیست‌ویکم را با فیروز کریمی آغاز خواهند کرد، آن هم بدون اشکان دژاگه و مسعود شجاعی که از این تیم جدا شده‌اند تا مثلث کاپیتان‌های سابق تیم ملی در تراکتور از بین برود و دژاگه و شجاعی هم یک فصل بعد از احسان حاج صفی، این تیم را ترک کنند. تراکتور هم بر خلاف فصل‌های پیش ترجیح داده است برای لیگ بیست‌ویکم دنبال اسم‌های بزرگ نرود تا این تیم در فصل جدید یکی از بی‌ستاره‌ترین ترکیب سال‌های اخیرش را به میدان بفرستد.

گل‌گهر سیرجان؛ ریخت‌وپاش‌هایی که به نتیجه نمی‌رسد

یکی از گران‌ترین و پرخرج‌ترین تیم‌های حاضر در لیگ برترند که به واسطه وصل بودن به معادن مس، کمتر محدودیتی را در بحث مالی برای خودشان معین کرده‌اند و شایعه قرارداد ۵۰ میلیاردی امیر قلعه نویی برای سه سال در این تیم به خوبی گویای همه چیز است. با تمام این ریخت و پاش‌ها، اما گل گهر که تبدیل به تیم دوم بازیکنان سابق استقلال و پرسپولیس شده است، در فصل گذشته توانست پنجم شود. برای فصل جدید هم به نظر می‌رسد سیرجانی‌ها همان رویکرد دو فصل گذشته را در پیش گرفته‌اند و با جذب بازیکنانی که سابقه بازی در ترکیب سرخابی‌ها را دارند، می‌خواهند ادامه دهند. شایان مصلح، محسن فروزان و محمدرضا خان‌زاده جدیدترین خرید‌های امیر قلعه‌نویی هستند که سابقه بازی در دو تیم بزرگ پایتخت را داشته‌اند و قرار است در فصل جدید به گل‌گهر برای رسیدن به رده‌های بالاتر کمک کنند، هدفی که تجربه دو فصل حضور گل گهر در لیگ برتر نشان می‌دهد یک تجربه شکست خورده است و هواداران نماینده استان کرمان در لیگ نباید منتظر یک معجزه از تیمشان در لیگ بیست‌ویکم باشند.

فولاد؛ فصل جدید بدون ستاره‌ها

تیم ششم فصل گذشته لیگ در شرایطی برای حضور در لیگ بیست‌ویکم آماده می‌شود که سرمربی سه فصل اخیرشان را در اختیار ندارند و جواد نکونام که توانست فولاد را در سه دوره گذشته به جمع تیم‌های بالای جدولی برساند و جام حذفی را فصل گذشته به اهواز ببرد، پس از به مشکل خوردن با هیئت مدیره تیم از جمع اهوازی‌ها جدا شد. با جدایی نکونام، قرمز‌های فولاد با عبدالله ویسی لیگ جدید را آغاز می‌کنند، مربی‌ای که با قهرمان کردن استقلال خوزستان در لیگ پانزدهم نامش بیشتر از هر زمانی سر زبان‌ها افتاد، اما در پنج سال گذشته بیشتر تجربه‌های ناموفقی را در تیم‌های لیگ برتری و دسته اولی ثبت کرده است. ویسی در حالی کارش را در فولاد شروع می‌کند که این تیم بازیکنان تأثیرگذاری مانند زبیر نیک‌نفس، حسین ابراهیمی، فرشاد فلاحت‌زاده و محسن فروزان را از دست داده و در نقطه مقابل تنها بازیکن مطرحی که توانسته‌اند جذب کنند، آرش افشین است، مهاجم فصل‌های گذشته‌شان که دوباره قرار است در لیگ بیست‌ویکم در ترکیب فولاد به میدان برود. با توجه به تغییر و تحولات فولاد، آن‌ها کار سختی حتی برای حفظ همان رده شمشمی فصل گذشته در لیگ جدید خواهند داشت.

پیکان؛ تکیه به جوان‌ها

فصل گذشته تا نزدیکی‌های سقوط به لیگ دسته اول پیش رفتند، اما در یک سوم پایانی لیگ با نتایجی که شاگردان مهدی تارتار گرفتند، توانستند در پایان فصل یکی از تیم‌های میانه جدول باشند و ماندنی شوند، برخلاف دیگر رقیب خودروسازشان یعنی سایپا که برای اولین بار به دسته اول سقوط کرد و دیگر در فصل جدید خبری از دربی خودروسازان نیست. پیکان برای لیگ بیست‌ویکم با توجه به جدایی تارتار و رفتن او به ذوب‌آهن با مجتبی حسینی کارش را آغاز می‌کند، مربی جوانی که در فصل‌های اخیر توانسته است به خصوص در ذوب‌آهن و نفت مسجد سلیمان، کارنامه نسبتاً قابل قبولی را ثبت کند. پیکان در حالی با حسینی وارد فصل جدید می‌شود که این تیم مانند سال‌های اخیر با توجه به بودجه محدودی که در اختیار دارد، مدیران آن سعی کرده‌اند، روی جذب بازیکنان جوان و گمنام زوم کنند و میانگین سنی تیمشان را پایین نگه دارند، سیاستی که یکی از مهم‌ترین خروجی‌هایش در سال‌های گذشته شهریار مغانلو مهاجم فصل گذشته پرسپولیس و فعلی سپاهان بوده و پیکانی‌ها امیدوارند با این سیاست در فصل پیش‌رو هم بتوانند بازیکنانی در حد و اندازه‌های مغانلو رو کنند.

مس رفسنجان؛ دومین تجربه لیگ برتری

دومین نماینده استان کرمان در حالی آماده شروع فصل جدید می‌شود که آن‌ها در لیگ گذشته و اولین تجربه‌شان در سطح اول فوتبال باشگاهی محمد ربیعی یک تجربه پر فراز و نشیب داشتند، اما در نهایت توانستند در میانه جدول لیگ قرار بگیرند، نتیجه‌ای که در اولین تجربه لیگ برتری رفسنجانی‌ها نمره قبولی گرفت. مس رفسنجان برای لیگ بیست‌و‌یکم تغییرات زیادی نداشته است و همچنان با ربیعی که توانسته بود این تیم را لیگ برتری کند، کارش را آغاز می‌کند. البته برخلاف گل گهر دیگر نماینده استان کرمان، به نظر می‌رسد در مس رفسنجان خبری از ریخت و پاش نیست و آن‌ها با یک بودجه محدود وارد لیگ برتر می‌شوند. تیمی که با توجه به سیاست سرمربی‌اش، بیشتر از آنکه به دنبال جذب بازیکنان اسم و رسم‌دار باشد، سعی کرده است با استفاده از بازیکنان جوان و بومی استان کرمان، آماده حضور در لیگ شود، البته با توجه به برداشته شدن محدودیت جذب بازیکن خارجی برای فصل جدید، مسی‌ها برای فصل جدید یک بازیکن خارجی هم به خدمت گرفته‌اند و فایز الرشیدی، دروازه‌بان تیم ملی عمان را در لیگ بیست‌ویکم درون دروازه‌شان خواهند داشت.

پدیده مشهد؛ تیمی که مالک ندارد!

یکی از پرحاشیه‌ترین تیم‌های سال‌های اخیر فوتبال ایران هستند، تیمی که مانند تراکتور بار‌ها با تغییر مالک روبه‌رو شده و همین تغییر و تحولات سبب شده است تیم شگفتی‌ساز چند فصل پیش در دو فصل اخیر نتواند روز‌های خوبی داشته باشد. در این شرایط پدیده که پس از تغییر نام به شهر خودرو دوباره نامش پدیده شده است، آماده حضور در لیگ بیست‌ویکم می‌شود. حواشی و نامشخص بودن مدیریت و البته بودجه این تیم که مشخص نیست از سوی چه نهادی در مشهد باید مورد حمایت مالی قرار گیرد، سبب شد تا مهدی رحمتی از این تیم جدا شود و رضا مهاجری پس از سه سال دوباره به این تیم برگردد و هدایت این تیم مشهدی دوباره به یک مربی بومی سپرده شود. البته پدیده‌ای‌ها در فصل جدید قصد داشتند از خداداد عزیزی هم به عنوان مشاور استفاده کنند که عزیزی پس از تنها چند هفته از این مسئولیت استعفا کرد. امین قاسمی‌نژاد که به استقلال رفته مهم‌ترین جدا شده پدیده است و داریوش شجاعیان معروف‌ترین ورودی این تیم مشهدی است؛ هافبکی که پس از قرار گرفتن در لیست مازاد استقلال به مشهد رفته و قرار است در لیگ بیست‌ویکم در میانه زمین پدیده بازی کند.

صنعت نفت آبادان؛ علی منصور وارد می‌شود

آبادانی‌ها برای فصل جدید در حالی آماده می‌شوند که فصل پیش را با رده دهمی به پایان رساندند و با سیروس پورموسوی نتوانستند روند نتایج خوبی را که در نیم فصل اول داشتند ادامه دهند تا رتبه‌شان در جدول لیگ دو رقمی شود. نفتی‌ها پس از جدایی پورموسوی که به نفت مسجد سلیمان رفت، با علیرضا منصوریان به توافق رسیدند تا سرمربی فصل گذشته آلومینیوم اراک که نتوانسته بود در این تیم کارنامه موفقی داشته باشد، در لیگ بیست‌ویکم روی نیمکت آبادانی‌ها بنشیند تا صنعت نفت شمشمین تیم منصوریان در دوران مربیگری‌اش در لیگ برتر نام بگیرد. نفت آبادان که برای فصل جدید مهم‌ترین چهره‌های جدا شده‌اش محمد طیبی و رضا خالقی‌فر هستند، مانند تمام سال‌های گذشته با مهم‌ترین مشکلی که روبه‌روست، بودجه و مسائل مالی است، به خصوص که وزارت نفت نتوانسته است در چند فصل گذشته از این تیم حمایت مالی خوبی داشته باشد. این معضل باعث شده است نفتی‌ها به جای جذب بازیکنان گرانقیمت، با سرمایه‌گذاری روی بازیکنان بومی برای لیگ آماده شوند. باید دید با توجه به این محدودیت‌ها منصوریان می‌تواند تجربه موفقش در نفت تهران را که با بازیکنان گمنام نتایج خوبی گرفت این بار در آبادان تکرار کند یا نه؟

آلومینیوم اراک؛ نمی‌خواهند دسته اولی شوند

لیگ بیست‌ویکم دومین حضور آلومینیوم اراک در لیگ برتر است، تیمی که سال ۹۹ توانست با قرار گرفتن در رده دوم لیگ دسته اول، لیگ برتری شود و در نخستین دوره حضور در سطح اول فوتبال باشگاهی در رده یازدهم قرار گیرد. اراکی‌ها را هم باید یکی از تیم‌های پر سر و صدای لیگ به حساب آورد که نیمکت این تیم در یک سال گذشته سه بار دچار تغییر و تحول شده است، از جدایی غیر منتظره رسول خطیبی پس از پیشنهاد تراکتور پیش از پایان نیم فصل گرفته تا آمدن منصوریان به اراک و حالا هم برای فصل جدید دوباره نیمکت آلومینیوم تغییر کرده و خطیبی پس از چند ماه دوری از این تیم، دوباره به اراک بازگشته است تا مانند فصل گذشته، در لیگ بیست‌ویکم هم آلومینیومی‌ها فصل را با این مربی شروع کنند. البته اراکی‌ها خوش شانس هستند که امسال هم در لیگ برتر حضور دارند، در حالی که آن‌ها در پنج هفته پایانی لیگ، پنج شکست متوالی کسب کردند که امتیاز‌های کسب شده در نیم فصل اول و ۱۰ هفته اول نیم فصل دوم به داد اراکی‌ها رسید تا آن‌ها همچنان لیگ برتری باقی بمانند. نتایج ضعیف در هفته آخر فصل گذشته بود که مسئولان این تیم را به فکر تغییر کادر فنی انداخت تا روند تیم را تغییر دهند و نتایج پایانی لیگ در فصل جدید تکرار نشود.

نساجی مازندران؛ با تجربه‌ها آمدند

«امید شهر خسته» هستند، شعاری که تا پیش از کرونا و برگزاری بازی‌های بدون تماشاگر، هواداران نساجی در ورزشگاه وطنی فریاد می‌زدند. آن‌ها در لیگ بیست‌ویکم چهارمین حضور در لیگ برتر را تجربه می‌کنند، تیمی که سال ۹۷ توانست با قهرمانی در لیگ دسته اول پس از ۲۴ سال دوباره به سطح اول فوتبال بازگردد و در این سه سال با تماشاگران پرشورش توانست یکی از جذابیت‌های لیگ برتر باشد. قائمشهری‌ها در حالی مهیای لیگ بیست‌ویکم می‌شوند که فصل پیش تا یک قدمی سقوط هم رفتند، اما پس از آمدن ساکت الهامی با نتایجی که در نیم فصل دوم کسب کردند، از سقوط فاصله گرفتند تا هواداران این تیم پس از تجربه یک فصل پر از استرس، همچنان خوشحال باشند که تیمشان در فصل جدید هم در لیگ برتر به میدان می‌رود. نساجی برای لیگ بیست‌ویکم هم همچنان با الهامی که توانست این تیم را از سقوط نجات دهد، ادامه می‌دهد و مسعود شجاعی کاپیتان سابق تیم ملی، مشهورترین بازیکنی است که در فصل نقل و انتقالات به نساجی پیوسته و در فصل جدید با لباس عنابی رنگ تیم قائمشهری به میدان می‌رود. البته علیرضا حقیقی هم به دروازه این تیم برگشته تا این تیم مازندرانی با استفاده از بازیکنان باتجربه به دنبال تکرار نشدن نتایج فصل گذشته در لیگ جدید باشد.

نفت مسجد سلیمان‌؛ نمی‌خواهند برای سقوط نکردن بجنگند

تیم شهر اولین‌ها که می‌گویند فوتبال هم توسط انگلیسی‌ها در این شهر برای نخستین بار به ایران آورده شده است، در لیگ بیست‌ویکم، چهارمین حضور در لیگ برتر را تجربه می‌کند؛ تیمی که با وجود قرار گرفتن در یک منطقه نفتخیز مانند صنعت نفت یکی از مهم‌ترین مشکلاتش مسائل مالی است، دغدغه‌ای که در دوره‌های اخیر لیگ، حاشیه‌های زیادی را برای آن‌ها به وجود آورده و این تیم قهر و آشتی مربیان زیادی را به همین دلیل به خود دیده است. با تمام این مشکلات، نفتی‌ها تاکنون توانسته‌اند سهمیه لیگ برتری مسجد سلیمان را حفظ کنند. آن‌ها پس از جدایی سیروس پورموسوی که به اهواز و تیم فولاد رفته است، با فراز کمالوند به توافق رسیدند تا با سرمربی فصل گذشته سایپا فصل جدید را آغاز کنند. کمالوند هم به نظر می‌رسد مانند مربیان قبلی مسجد سلیمان با توجه به مشکلات مالی، روز‌های سختی را در این تیم پیش‌رو خواهد داشت و باید دید که روند نزولی نفت در لیگ گذشته که در شش بازی پایانی با پنج شکست و تنها یک برد همراه بود، در فصل جدید با تغییراتی که صورت گرفته است، تغییر می‌کند یا همچنان نفت در فصل جدید هم در انتهای جدول برای سقوط نکردن خواهد جنگید.

ذوب آهن؛ خانه تکانی برای فراموشی فصل سخت

فاصله‌ای تا سقوط به دسته اول نداشتند و تنها به دلیل تفاضل گل بهتر توانستند در لیگ برتر ماندنی شوند، حکایت ذوب آهن که با خوش شانسی یکی از ۱۶ تیم حاضر در فصل تازه لیگ برتر است. ذوبی‌ها فصل گذشته یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های حضور در لیگ برتر را داشتند که سرانجام برایشان به خیر گذشت تا با استفاده از این تجربه در فصل جدید به دنبال تغییر برای تکرار نشدن آن باشند. به همین دلیل در اولین قدم ذوبی‌ها از نیمکت تیم شروع کردند و مهدی تارتار که توانسته بود در لیگ گذشته با پیکان نتایج قابل قبولی را بگیرد به عنوان سرمربی انتخاب کردند تا با استفاده از تجربه این مربی، در فصل جدید دیگر استرس سقوط را نداشته باشند. سرمربی فصل گذشته پیکان در بدو ورود به ذوب آهن با جذب بازیکنان متعدد از دسته اول و لیگ برتر متناسب با بودجه باشگاه سعی کرده است در تیم اصفهانی فضای جدیدی را به وجود بیاورد تا این تیم از روز‌های تلخ فصل گذشته فاصله بگیرد. تارتار با شعار «کار و تلاش سخت، پایان خوب و ماندگار» به دنبال تکرار روز‌های خوب مربیگری‌اش که در پیکان، نفت مسجد سلیمان و پارس جنوبی تجربه کرده، است.

فجر شهید سپاسی؛ بازگشت شیرازی‌ها

مهمان تازه و البته آشنای لیگ بیست‌ویکم، تیم فجر شهید سپاسی است، تیمی که پس از هشت سال با هدایت علی‌اصغر کلانتری و حمایت فرمانده سپاه فجر در پایان فصل گذشته لیگ آزادگان با کسب عنوان قهرمانی لیگ یک به لیگ برتر صعود کرد. حالا شیرازی‌ها که در هشت سال گذشته از غایبان بزرگ لیگ بودند، دوباره می‌توانند تماشاگر بازی‌های نماینده دوست داشتنی‌شان در لیگ برتر باشند، تیمی که در دوره‌های حضور در لیگ با غلامحسین پیروانی و ستاره‌های زیادی که به فوتبال ایران معرفی کرد، یکی از نوستالژی‌های لیگ بوده و همواره یکی از بازیکن ساز‌ترین باشگاه‌های فوتبال لقب گرفته است؛ باشگاهی که البته در یک دهه اخیر با دوری از سطح اول فوتبال از جایگاه اصلی‌اش فاصله گرفته است به خصوص که فجری‌ها هنوز لیگ شروع نشده با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند که می‌تواند این تیم را برای ماندن در لیگ به دردسر بیندازد و در صورت تداوم این تیم را جزو گزینه‌های سقوط قرار دهد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها نقص ورزشگاه‌های شیراز و مورد تأیید نبودن آن برای انجام بازی‌های لیگ برتر است که شاید سبب شود شیرازی‌ها بازی‌هایشان را خارج از استان برگزار کنند!

هوادار؛ سورپرایز رضای آقای گل

دیگر تیم تازه وارد لیگ برتر «هوادار» است، تیمی که نام آن را با رضا عنایتی می‌شناسند، مالک سابق و سرمربی این تیم که فصل گذشته توانست در یک رقابت نزدیک با تیم بادران با توجه به تفاضل گل بهتر، نایب قهرمان لیگ دسته اول شود و به لیگ برتر صعود کند. پس از لیگ برتری شدن هوادار، عنایتی اگر چه به دلیل مشکلات مالی برای حضور در لیگ برتر، مالکیت تیم را واگذار کرده است، اما همچنان به عنوان سرمربی تیم فعالیت می‌کند تا هوادار یکی از تیم‌هایی باشد که خیلی‌ها منتظرند نمایش آن‌ها را ببینند؛ تیمی که تنها سه سال از تأسیس آن می‌گذرد و در همین مدت کوتاه توانسته است به سطح اول فوتبال باشگاهی برسد و مطرح شود. هوادار در حالی یکی از تیم‌های حاضر در لیگ بیست‌ویکم است که این تیم با خرید امتیاز تیم استقلال جنوب تهران در فصل ۹۸–۱۳۹۷ با سرمربیگری فرهاد کاظمی وارد لیگ آزادگان شد و با تصمیم هیئت‌مدیره نام این تیم (پرسپولیس پاکدشت) پیش از آغاز فصل ۹۸–۱۳۹۷ لیگ آزادگان به سرخپوشان پاکدشت تغییر یافت. سپس اواسط فصل ۹۹–۱۳۹۸ لیگ آزادگان نام این تیم به هوادار تغییر یافت تا اینکه فصل گذشته توانست لیگ برتری شود.

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان