روزنامه نگار ورزشی 19:24 - 1400/10/25
سطح مسابقات قهرماني كشور از نگاه سرمربي تيم ملي كشتي آزاد و كميته فني

اجراي عدالت به كشتي‌گيران انگيزه داده است

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد و اعضای کمیته فنی مسابقات قهرمانی کشور معتقدند عدالت محوری در چرخه انتخابی تیم ملی، انگیزه کشتی‌گیران را برای رسیدن به دوبنده تیم ملی بیشتر از همیشه کرده است.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- كشتي آزاد قهرماني كشور ديشب در گرگان به پايان رسيد، اولين مرحله از چرخه انتخابي تيم ملي كه با توجه به حضور مدعيان و ملي‌پوشان سابق و فعلي پر بود از كشتي‌هاي جذاب و نفسگير. رقابت‌هايي كه سطح آن نسبت به دوره‌هاي دو دهه گذشته قابل مقايسه نبود و كيفيت بالا و حضور پرشمار چهره‌هاي اسم و رسم‌دار در كنار كشتي‌گيران جوان، كيفيت اين دوره قهرماني كشور را به بالاترين سطح ممكن رسانده بود. در گفت‌وگو با اعضاي كميته فني مسابقات و سرمربي تيم ملي كشتي آزاد، رقابت‌هاي گرگان را مرور كرده‌ايم.

درستكار: رسيدن به تيم ملي از مسير عدالت است

پس از موفقيت آزادكاران در جهاني اسلو با كسب سه طلا، سه نقره و يك برنز، انتظارات از شاگردان پژمان درستكار بالاتر از هميشه است. سرمربي‌ ای كه يكي از حاضران در سالن امام خميني گرگان بود و مسابقات كشتي قهرماني كشور را به دقت زير نظر داشت تا بهترين تركيب را براي تداوم موفقيت‌هاي كشتي آزاد در ميادين پيش‌رو روي كاغذ بياورد. درستكار معتقد است چرخه انتخابي سهم زيادي در رونق گرفتن دوباره قهرماني كشور داشته است: «نكته‌اي كه همه كارشناسان به آن اذعان داشتند اینکه در دو دهه اخير، مسابقات قهرماني كشوري با چنين سطح و شور و نشاطي برگزار نشده بود. انگيزه‌اي كه براي كشتي‌گيران جهت حضور در قهرماني كشور به وجود آمده بود و چرخه‌اي كه براي ادامه راه‌شان تعريف شده، باعث شده بود رقابت‌ها خيلي خوب و نزديك باشد. كشتي‌گيران بسيار جواني را ديدم كه مي‌شود به آينده آنها اميدوار بود.»

سرمربي تيم ملي كشتي آزاد معتقد است با شرايط جديدي كه به وجود آمده، ديگر هيچ كشتي‌گيري از رسيدن به دوبنده تيم ملي نااميد نخواهد بود:«هیچ کشتی گیری برای رسیدن به تیم ملی ناامید نیست و همین باعث ایجاد انگیزه شده است. یک کشتی گیر می آید حتی ده بر صفر هم ببازد اما انگیزه دارد که باز هم فرصت خواهد داشت. به خصوص که در این چرخه هر کشتی گیری فارغ از نامی که دارد، با نمایش قابلیت ها و توانایی هایش می تواند به پیراهن تیم ملی برسد. با توجه به چرخه که بر مبنای عدالت محوری است،هر چقدر این تداوم داشته باشد، به نفع کشتی ایران است.»

ميرعماديان: گمنام‌ها فرصت شگفتي‌سازي دارند

مصطفي ميرعماديان، عضو كميته فني مسابقات قهرماني كشور هم با تأكيد بر سطح بالاي مبارزه‌هاي قهرماني كشور، تضمين مي‌دهد هيچ كشتي‌گير شايسته‌اي از چشم مربيان تيم ملي دور نمي‌ماند: «حوادث خيلي خوبي رقم خورد و جوانان خوبي كشتي گرفتند و نشان دادند كه آينده براي جوانان است. مطمئناً با نگاه تيزبين مدير تيم‌هاي ملي و كادر فني، هيچ چهره جوان، جديد و شاخصي از نگاه‌ها پنهان نمي‌ماند. همان‌طور كه سرمربي تيم ملي كشتي آزاد بر اجراي عدالت در انتخاب ملي‌پوشان تأكيد كرده، اين روند خيلي خوب پيش مي‌رود و اين شعار عملي مي‌شود. اين باعث خواهد شد جوانان مانند گذشته اشتياق بيشتري براي حضور در كشتي پيدا كنند.»

ميرعماديان معتقد است در قهرماني كشور با توجه به اينكه مرحله اول انتخابي تيم ملي بود، پديده‌ها و كشتي‌گيران گمنام هم توانسته‌اند استعدادشان را نشان دهند: «در وزن 57 كيلوگرم، كشتي‌گيري بي‌نام و نشان قهرمان شد كه هيچ عنوان حتي كشوري هم نداشت، در هيچ مسابقه معتبر بين‌المللي شركت نكرده بود و حتي به اردوهاي تيم ملي هم دعوت نشده بود. اين كشتي‌گير استعداد است و كشف شده است. فضا و بستر در اين مسابقات براي اين كشتي‌گير جوان مهيا شده تا بيايد شركت كند و اول شود. اين از مزاياي اجراي چرخه انتخابي است و مطمئناً چهره‌هاي ديگري هم معرفي خواهند شد. يكي از دغدغه‌هاي اصلي جامعه كشتي این بود كه عدالت برقرار شود. استعدادها مي‌توانند شناسايي شوند و درخشش جوانان نويد خوبي براي آينده كشتي ايران است.»

ياري: كشتي‌گيران امكان ديده شدن پيدا كرده‌اند

بهروز ياري، دارنده مدال برنز جهان در 1994 استانبول و عضو كميته فني مسابقات هم با توجه به سطح بالاي مسابقات مي‌گويد كشتي در حال جان گرفتن است: «سال‌هاي سال‌هاي بود كه كشتي‌گيران از اينكه ديده نمی‌شوند يا امكان ديده شدن ندارند، اظهار نارضايتي مي‌كردند. اين تأثير مستقيمی در جمعيت قهرماني كشتي داشته، اما امروز اين امید وجود دارد كه همه ديده شوند و همه اين فرصت را دارند. اميدوارم اين راه تا سال‌هاي آينده ادامه داشته باشد. به نوعي كشتي دوباره در حال جان گرفتن است و پس از مدال‌هايي كه در نروژ، ملي‌پوشان آزاد كسب كردند، نياز به جنگ داخلي براي بهتر شدن سطح كشتي داشتيم.»

بهنام احسان‌پور، دارنده مدال برنز جهاني 2019 و دیگر عضو كميته فني مسابقات قهرماني كشور هم مي‌گويد: «با توجه به چرخه‌اي كه تعريف شده، همه چيز دست خود كشتي‌گيران است. خود كشتي‌گير با مبارزه‌هايي كه روي تشك انجام مي‌دهد، خودش را انتخاب مي‌كند و كادر فني تيم ملي تنها بحث‌هاي ارتقاي فني ملي‌پوش را انجام مي‌دهد.»

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان