روزنامه نگار ورزشی 17:59 - 1400/10/29
گزارش «جوان» از مراسم استقبال، تشییع و تدفین ۲ شهید گمنام در وزارت ورزش

پهلوانان ماندگار در آغوش ورزش

پیکر دو شهید گمنـام دفاع مقدس دیروز با حضور پرشور جامعه ورزش در محوطه وزارت ورزش به خاک سپرده شد.

سعید احمدیان/ روزنامه جوان- ورزشی‌ها دیروز دو مهمان ویژه داشتند، دو مهمان آسمانی که بوی کربلا و جبهه‌های جنوب و غرب را به تهران آورده بودند. اهالی ورزش از کوچک و بزرگ، قهرمان و ملی‌پوش و پیشکسوت، خودشان را به سالن هندبال شهید حاج قاسم سلیمانی در مجموعه ورزشی انقلاب تهران رسانده بودند، سردی و برودت هوا هم بهانه‌ای نشد که جامعه ورزش در استقبال از دو مهمان ویژه‌اش کم بگذارد. یک استقبال پرشور و بدرقه دو مهمان ویژه به خانه ابدی‌شان. دو شهید گمنام ۱۷ و ۱۹ ساله که با وجود سن کم‌شان اسلحه به دست گرفتند و برای کم نشدن یک وجب از خاک ایران، جان‌شان را سپر کردند و حالا قرار بود پیکرشان روی دست ورزشی‌ها به سوی خانه ابدی بدرقه شود. میدان وزارت ورزش خانه ابدی‌شان بود، خانه‌ای که این دو شهید گمنام به خاک سپرده شدند تا حضورشان در بین ورزشی‌ها، قوت‌قلب و الگو‌های ماندگاری برای قهرمانان باشد در راه رسیدن به موفقیت در مسابقات.

شهدایی که ورزش را سربلند کردند

در حالی دیروز دو شهید گمنام در وزارت ورزش به خاک سپرده شدند که ورزش کارنامه پرافتخاری در دفاع از آب و خاک سرزمینمان دارد، نمونه آن تقدیم ۵ هزار شهید ورزشکار در جریان دفاع مقدس است. ورزشکارانی که وقتی دیدند به خاک ایران دست‌درازی شده، گرمکن و کفش ورزشی‌شان را بیرون آوردند و لباس و کفش رزم پوشیدند و زیر آینه و قرآن مادران بدرقه میدانی شدند که نبردی بزرگ‌تر و مهم‌تر از یک مسابقه ورزشی بود.

از ابراهیم هادی شهید کشتی‌گیر بگیرید تا شهید مهدی رضایی‌مجد کاپیتان تیم ملی فوتبال جوانان، شهدایی که مدال قهرمانی‌شان، پلاک‌شان شد و نام‌شان در تاریخ ماندگار. دیروز دوباره جامعه ورزش با تشییع و تدفین دو شهید گمنام بوی شهادت گرفت و یاد و خاطره پهلوانانی که نام‌شان در تاریخ ماندگار است، زنده شد و حالا وزارت ورزش دو مهمان ویژه دارد، دو مهمان ۱۷ و ۱۹ ساله که بالاترین مدال قهرمانی را بر گردن دارند.

قهرمانان المپیک و جهانی مقابل شهدا سر خم می‌کنند

هرچند جای خالی خیلی از چهره‌های مطرح ورزش در مراسم دیروز نمایان بود، اما قهرمانان زیادی هم بودند که برای بدرقه شهدا آمده بودند. هادی ساعی که با دو مدال طلا و یک برنز پرافتخارترین ورزشکار تاریخ المپیک ایران است، یکی از این قهرمانان بود. قهرمانی که این روز‌ها در مدیریت ورزش ورود کرده و به تازگی به ریاست فدراسیون تکواندو رسیده است. ساعی شهدا را قهرمانان واقعی می‌داند: «امروز برای تشییع شهدای گمنام آمده‌ایم، شهدای گمنامی که نام‌شان ماندگار است. اینکه این همه جمعیت و ورزشکار در این مراسم شرکت کرده‌اند، به خاطر این است که اعتقاد داریم قهرمانان ما این شهدا هستند. این‌ها هستند که با تمام وجودشان به دفاع از کشور پرداختند و جان‌شان را در این راه از دست دادند. این بالاترین کاری است که یک نفر می‌تواند انجام دهد. قهرمانانی که با سن پایین ۱۶، ۱۷ ساله به جنگ رفتند، اسم و نام‌شان همیشه ماندگار است، قهرمانان جهان و المپیک باید بیایند و مقابل این شهدا سر خم کنند.»

علیرضا ایزدی، ملی‌پوش تیم ملی پاراوزنه‌برداری هم حضورش در این مراسم را کمترین کاری می‌داند که باید در حق شهدا انجام دهد: «وظیفه‌مان است که در چنین مراسم‌هایی شرکت کنیم. این حداقل کاری است که می‌توانیم برای شهدا انجام دهیم. آن‌ها به گردن ما خیلی حق دارند و امنیتی که الان داریم و آینده روشنی که می‌توانیم متصور شویم به برکت خون شهداست. ورزشکاران و ملی‌پوشان با یک روحیه جهادی در تمرینات حضور دارند تا بتوانند در مسابقات بین‌المللی پرچم ایران را بالا ببرند، اما اگر بخواهیم واقع‌بینانه نگاه کنیم این قابل مقایسه با شهدایی نیست که جان‌شان را کف دست‌شان گذاشتند و برای دفاع از میهن، آن را فدا کردند. کاری که یک ورزشکار می‌کند اصلاً در مقابل کار شهدا هیچ است و امیدوارم دعای شهدا بدرقه راه ما ورزشکاران باشد و با قدم گذاشتن در راه شهیدان بتوانیم روز‌های بهتری را برای ایران بسازیم.»

علی سیفی دیگر ملی‌پوش پاراوزنه‌برداری هم می‌گوید شهدا نمادی هستند که ورزشکاران برای موفقیت از آن‌ها الگو می‌گیرند: «باعث افتخار است که در مراسم تشییع شهدا شرکت کرده‌ام و وظیفه خودم دانستم به عنوان یک ایرانی در مراسمی شرکت کنم که پهلوانان واقعی کشورم را تا خانه ابدی‌شان بدرقه می‌کنیم. یک ملی‌پوش و یک ورزشکار که لباس تیم ملی را می‌پوشدباید با درس گرفتن از رشادت‌هایی که شهدا برای دفاع از میهن انجام دادند، وقتی در مسابقات بین‌المللی شرکت می‌کند تمام توان و انرژی‌اش را برای بالا بردن پرچم ایران به کار گیرد.»

جعفر راشدی، عضو تیم ملی کبدی هم که به همراه دیگر ملی‌پوشان این رشته به سالن هندبال مجموعه ورزشی انقلاب تهران آمده بودند، تأکید می‌کند پهلوانان واقعی شهدا هستند: «اگر بخواهیم از یک قهرمان، یک پهلوان حقیقی و یک الگو نام ببریم، باید سراغ شهدا برویم. آن‌ها بودند که مقاومت و دفاع را به ما یاد دادند و من به عنوان یک ملی‌پوش وقتی در یک مسابقه خارجی با پیراهن ایران حضور پیدا می‌کنم، هیچگاه نباید قهرمانان واقعی را از یاد ببرم. شهدا و جانفشانی که انجام دادند بهترین الگو برای ما ورزشکاران است که با تأسی از آن‌ها می‌توانیم برای ایران افتخار و موفقیت در مسابقات مختلف آسیایی و جهانی کسب کنیم.»

لینک پی دی اف گزارش در روزنامه جوان