سعید احمدیان/ روزنامه جوان- روابط فدراسیون کشتی و کمیته ملی المپیک این هفتهها تیره و تارتر از هر زمانی شده است؛ یک سمت یکی از متولیان اصلی ورزش قرار دارد و آن سمت رشته اول مدالآورمان در المپیک، جهانی و آسیایی که بار اصلی مدالآوری را به دوش میکشد. دو بخش تأثیرگذار ورزش که در چهار ماه گذشته رابطهشان شکرآب شده، به طوری که نه علیرضا دبیر و نه رضا صالحیامیری چشم دیدن یکدیگر را ندارند.
مهندسی انتخابات یا باج خواهی؟
اختلاف کشتی و کمیته ملی المپیک از آخر آذرماه کلید خورد، ۲۱ آبان در حالی انتخابات کمیسیون ورزشکاران برگزار شد که محمدرضا گرایی و حسن یزدانی از رشته کشتی به عضویت این کمیسیون درآمدند. اهالی کشتی انتظار داشتند در بین پنج عضو انتصابی کمیسیون که توسط صالحیامیری معرفی میشدند از کشتی هم به عنوان پرمدالترین رشته نمایندهای داشته باشند تا تعداد نفراتشان در کمیسیون ورزشکاران بیشتر شود. در شرایطی ششم آذر، رئیس کمیته ملی المپیک نام پنج عضو انتصابی را اعلام کرد که نامی از یک کشتیگیر هم دیده نشد. این در شرایطی بود که اهالی کشتی مدعی بودند صالحیامیری قول داده بود حمید سوریان یکی از پنج عضو انتصابی باشد.
این مسئله شروع اختلافها بود و فدراسیون کشتی همان روز در اطلاعیهای، کمیته ملی المپیک را به مهندسی انتخابات متهم کرد و از تحریم جلسات توسط اعضای کشتیگیر عضو کمیسیون خبر داد: «با توجه به جایگاه کشتی کشور باید حداقل یک نماینده از قهرمانان کشتی در این انتصابات قرار داده میشد. بر این اساس حسن یزدانی و محمدرضا گرایی نمایندگان منتخب کشتی فردا در اولین نشست این کمیسیون حاضر نخواهند شد و فدراسیون کشتی اعتراض خود را به این انتخابات مهندسی شده رسماً به کمیته بینالمللی المپیک (IOC) اعلام خواهد کرد.»
بودجه ۲۲۵ درصدی یا یکدهم حق کشتی؟
دومین اختلاف کمیته ملی المپیک و فدراسیون کشتی به بحث بودجه گره خورده است. آخرین درگیری در این باره به اعلام بودجه پرداختیهای کمیته به فدراسیونها به روز چهارم اسفند برمیگردد. در این خبر آمده بود بودجه مصوب فدراسیون کشتی در سال ۱۴۰۰ در کمیته ملی المپیک ۴ میلیارد تومان بود که تاکنون ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان دریافت کرده که با پرداختی اسفندماه، کشتی ۲۲۵ درصد دریافتی در سال ۱۴۰۰ خواهد داشت. اعلام پرداخت ۲۲۵ درصدی به کشتی با واکنش شدید دبیر روبهرو شد که آن را دروغ خواند: «کمیته و هیئت اجرایی یکدهم حق کشتی را ندادند و یکی از اعتراضات من این است. بودجه کشتی نسبت به مدالهایی که این رشته میگیرد، هیچ است.»
مجمع ۱۷ اسفند جنجالی میشود؟
درخواست دبیر برای استعفای پنج عضو هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در مجمع ۱۷ اسفند، تازهترین اختلاف دو طرف است. دبیر سوم اسفند در نامهای که به سیدرضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک ارسال کرد، خواستار استعفای برخی از اعضای هیئت اجرایی این کمیته شد. دبیر درباره این نامه اینطور توضیح داده است: «پیشنهاد من بود که برخی رؤسا که حتی فدراسیون المپیکی ندارند کنار بروند و به جای پنج نفر باید هفت نفر باشند. فدراسیون غیرالمپیکی نباید برای فدراسیونهای المپیکی تصمیم بگیرد، باید به المپیک و بازیهای آسیایی احترام بگذارند و خواهشم این است که خودشان استعفا دهند. صالحیامیری خودش انگیزهای برای ادامه کار ندارد، اما مجمع باید برای ریاست کمیته تصمیم بگیرد.»
در طرف مقابل سعیدی دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص درخواست علیرضا دبیر از برخی از اعضای هیئت اجرایی به منظور استعفا در مجمع عمومی ۱۷ اسفندماه در گفت وگویی با خبرگزاری تسنیم، همه چیز را به اساسنامه ارجاع داده است: «هر یک از اعضای مجمع کمیته ملی المپیک حق اظهارنظر در مورد مسائل مربوط به کمیته ملی المپیک را دارند، اما در نهایت همه ما بر اساس اساسنامه کمیته ملی المپیک عمل خواهیم کرد.»